JDK-configuratie voor Maven Build in Eclipse

1. Overzicht

De Eclipse IDE is een van de meest gebruikte tools voor het ontwikkelen van Java-applicaties. Het wordt geleverd met standaardinstellingen waarmee we onze code meteen binnen de IDE kunnen bouwen en uitvoeren.

Deze standaardinstellingen zijn echter soms niet voldoende wanneer we proberen te bouwen met Maven in Eclipse. Bijgevolg zullen we build-fouten tegenkomen.

In deze korte tutorial demonstreren we de configuratiewijzigingen die we moeten aanbrengen, zodat we op Maven gebaseerde Java-projecten binnen de IDE kunnen bouwen.

2. Java-compilatie in Eclipse

Laten we, voordat we beginnen, proberen wat meer te weten over het compilatieproces in Eclipse.

De Eclipse IDE komt gebundeld met zijn eigen Java-compiler genaamd Eclipse Compiler voor Java (ECJ). Dit is een incrementele compiler die alleen de gewijzigde bestanden kan compileren in plaats van altijd de hele applicatie te moeten compileren.

Deze mogelijkheid maakt het mogelijk dat codewijzigingen die we via de IDE aanbrengen, worden gecompileerd en onmiddellijk tijdens het typen op fouten worden gecontroleerd.

Vanwege het gebruik van de interne Java-compiler van Eclipse, hoeven we geen JDK in ons systeem te hebben geïnstalleerd om Eclipse te laten werken.

3. Maven-projecten samenstellen in Eclipse

De Maven-buildtool helpt ons om ons software-buildproces te automatiseren, en Eclipse wordt geleverd met Maven als plug-in. Maar Maven wordt niet gebundeld met Java-compilers. In plaats daarvan verwacht het dat we de JDK hebben geïnstalleerd.

Om te zien wat er gebeurt als we proberen een Maven-project in Eclipse te bouwen, ervan uitgaande dat Eclipse de standaardinstellingen heeft, openen we elk Maven-project in Eclipse.

Laten we vervolgens vanuit het venster Pakketverkenner met de rechtermuisknop op de projectmap klikken en vervolgens met de linkermuisknop op Uitvoeren als> 3 Maven-build:

Dit zal het Maven-buildproces activeren. Zoals verwacht krijgen we een foutmelding:

[INFO] BOUWFOUT [INFO] ------------------------------------------ ------------------------------ [FOUT] Kan doel org.apache.maven.plugins niet uitvoeren: maven-compiler-plugin : 3.8.0: compileren (standaard compileren) op project één: Compilatiefout [ERROR] Er is geen compiler beschikbaar in deze omgeving. Misschien gebruikt u een JRE in plaats van een JDK?

Het foutbericht geeft aan dat Maven de Java-compiler niet kan vinden, die alleen wordt geleverd met een JDK en niet met een JRE.

4. JDK-configuratie in Eclipse

Laten we nu het Maven-buildprobleem in Eclipse oplossen.

Eerst moeten we de nieuwste versie van JDK downloaden en in ons systeem installeren.

Laten we daarna de JDK als runtime in Eclipse toevoegen door naar Venster> Voorkeuren> Java> Geïnstalleerde JRE's:

We kunnen zien dat Eclipse al Java heeft geconfigureerd. Dit is echter de JRE en niet de JDK, dus laten we doorgaan met de volgende stappen.

Laten we nu op het Toevoegen… knop om de Voeg JRE toe tovenaar. Dit zal ons vragen om het type JRE te selecteren.

Hier hebben we de standaardoptie geselecteerd, Standaard VM:

Door te klikken op De volgende brengt ons naar het venster waar we de locatie van het JRE naar huis als de homedirectory van onze JDK-installatie.

Hierna zal de wizard het pad valideren en de andere details ophalen:

We kunnen nu klikken op Af hebben om de wizard te sluiten.

Dit brengt ons terug bij de Geïnstalleerde JRE's venster, waar we onze nieuw toegevoegde JDK kunnen zien en deze kunnen selecteren als onze runtime in Eclipse:

Laten we verder klikken Toepassen en sluiten om onze wijzigingen op te slaan.

5. Testen van de JDK-configuratie

Laten we nu activeer de Maven-build nog een keer, op dezelfde manier als voorheen.

We kunnen zien dat het succesvol is:

[INFO] ----------------------------------------------- ------------------------- [INFO] SUCCES BOUWEN [INFO] ----------------- -------------------------------------------------- -----

6. Conclusie

In deze tutorial hebben we gezien hoe we Eclipse konden configureren voor Maven-builds om binnen de IDE te werken.

Door deze eenmalige configuratie uit te voeren, kunnen we de IDE zelf gebruiken voor onze builds zonder Maven extern te hoeven instellen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found