Codota - Mijn eerste ervaring met het werken met een AI-assistent in Java

Ik ben onlangs begonnen met het gebruik van Codota en ben erg onder de indruk van wat de tool kan doen.

Simpel gezegd, het doel van Codota is om de ontwikkeling eenvoudiger en vooral veel sneller te maken. Het doorwerken van een implementatie waarbij de tool op de achtergrond helpt, is gewoon een stuk minder tijdrovend.

1. Wat is Codota

Het beste dat ik het kan beschrijven is - Codota leert terwijl ik code schrijf, en helpt me om beter te coderen. Het gebruikt AI en machine learning onder de motorkap, en het geeft in feite relevante suggesties terwijl ik aan het werk ben.

2. Codering met Codota

Maar uiteindelijk is het de kwaliteit van deze suggesties die een product als dit echt maakt of breekt.

En het feit dat Codota deze juist krijgt en telkens wanneer het een suggestie heeft - het is bijna altijd de juiste - is het verbazingwekkende deel. Daarom heb ik ze ook geaccepteerd als de tweede sponsor ooit op de site.

Ik heb hier een snelle implementatie uitgevoerd, waarbij ik een REST API met OkHttp gebruikte, met Codota:

3. Sterke punten en beperkingen

Codering met Codota op de achtergrond verandert de kern van de programmeerervaring - soms.

Bij het gebruik van sommige bibliotheken en sommige frameworks is het ongelooflijk om met Codota op de achtergrond te werken, zoals je vast in de video hierboven hebt gezien. Suggesties zijn perfect, en Ik ben aanzienlijk sneller - omdat ik gewoon veel minder de API hoef te verkennen of te lezen.

Oh, en het is gratis 🙂

Maar er zijn natuurlijk gebieden waar Codota nog steeds groeit en hervonden wordt. Het begrijpen van annotaties is bijvoorbeeld nog steeds werk in uitvoering, dus de suggesties van de tool voor frameworks met veel annotaties zijn niet zo goed.

4. De weg voorwaarts

In de tijd die ik nam om de tool te gebruiken, de ins en outs te leren kennen en deze video te maken, het Codota-team heeft ongeveer zes updates naar de plug-in verzonden. Volledige regelsuggesties waren niet iets toen ik begon, slechts een paar maanden geleden. Nu zijn ze binnen en zeer nuttig.

Het potentieel en de ambitie van de tool zijn vrij hoog, en ze gaan snel, dus ik ben persoonlijk optimistisch dat de tool alleen maar beter zal worden.

Maar uiteindelijk codeer ik vandaag, niet in de toekomst. En vandaag, Codota is een plug-in die je moet hebben - installeer het eenvoudig in uw IDE en laat het op de achtergrond draaien en help.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found