De voorjaarsversie vinden

Java Top

Ik heb zojuist het nieuwe aangekondigd Leer de lente natuurlijk, gericht op de basisprincipes van Spring 5 en Spring Boot 2:

>> BEKIJK DE CURSUS

1. Overzicht

In dit artikel laten we zien hoe u programmatisch kunt achterhalen welke versie van Spring, JDK en Java onze applicatie gebruikt.

2. Hoe u de Spring-versie kunt krijgen

Laten we beginnen met te leren hoe u de versie van Spring kunt verkrijgen die onze applicatie gebruikt. Om dit te doen, we zullen de getVersion methode van de SpringVersion klasse:

assertEquals ("5.1.10.RELEASE", SpringVersion.getVersion ());

3. JDK-versie ophalen

Laten we vervolgens de JDK-versie downloaden die momenteel in ons project wordt gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat Java en de JDK niet hetzelfde zijn, dus ze hebben verschillende versienummers.

Als we Spring 4.x gebruiken, wordt er een klasse genoemd JdkVersion die kan worden gebruikt om deze informatie te verkrijgen. Deze klasse is echter verwijderd uit Spring 5.x - dus laten we daar rekening mee houden en er omheen werken.

Intern is de Spring 4.x JdkVersion klasse kreeg de versie van de Systeem eigenschappen klas, dus laten we hetzelfde doen. Gebruik maken van de klas Systeem eigenschappen, laten we het pand betreden java.version:

assertEquals ("1.8.0_191", SystemProperties.get ("java.version"));

Als alternatief hebben we rechtstreeks toegang tot het pand zonder die Spring-klasse te gebruiken:

assertEquals ("1.8.0_191", System.getProperty ("java.version"));

4. Verkrijgen van Java-versie

Laten we tot slot kijken hoe we de versie van Java kunnen krijgen waarop onze applicatie draait. Voor dit doeleinde, we zullen de klas gebruiken JavaVersion:

assertEquals ("1.8", JavaVersion.getJavaVersion (). toString ());

Hierboven noemen we de JavaVersion # getJavaVersion methode. Standaard retourneert dit een enum met de specifieke Java-versie, zoals ACHT. Om de opmaak consistent te houden met de bovenstaande methoden, ontleden we deze met behulp van zijn toString methode.

5. Conclusie

In dit artikel hebben we geleerd dat het vrij eenvoudig is om de versies van Spring, JDK en Java te verkrijgen die onze applicatie gebruikt.

Zoals altijd kun je de code vinden op GitHub.

Java onderkant

Ik heb zojuist het nieuwe aangekondigd Leer de lente natuurlijk, gericht op de basisprincipes van Spring 5 en Spring Boot 2:

>> BEKIJK DE CURSUS

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found