Gids voor @SpringBootConfiguration in Spring Boot

1. Overzicht

In deze tutorial bespreken we kort de @SpringBootConfiguration annotatie. We zullen ook kijken naar het gebruik ervan in een Spring Boot-applicatie.

2. Configuratie Spring Boot-applicatie

@SpringBootConfiguration is een annotatie op klasniveau dat is onderdeel van het Spring Boot-framework. Het geeft aan dat een klasse applicatieconfiguratie biedt.

Spring Boot is voorstander van op Java gebaseerde configuratie. Als gevolg hiervan is het @SpringBootConfiguration annotatie is de primaire bron voor configuratie in applicaties. Over het algemeen is de klasse die het hoofd() methode is een goede kandidaat voor deze annotatie.

2.1. @SpringBootConfiguration

De meeste Spring Boot-gebruik @SpringBootConfiguration via @SpringBootApplication, een annotatie die er van erft. Als een applicatie gebruikmaakt van @SpringBootApplication, het gebruikt al @SpringBootConfiguration.

Laten we eens kijken @ SpringBootConfiguration's gebruik in een applicatie.

Eerst maken we een toepassingsklasse die onze configuratie bevat:

@SpringBootConfiguration openbare klasse Toepassing {openbare statische leegte hoofd (String [] args) {SpringApplication.run (Application.class, args); } @Bean public PersonService personService () {retourneer nieuwe PersonServiceImpl (); }}

De @SpringBootConfiguration annotatie annoteert de Toepassing klasse. Dit geeft aan de Spring-container dat aan de klas heeft @Boon definitie methoden. Met andere woorden, het bevat methoden die onze afhankelijkheden instantiëren en configureren.

Bijvoorbeeld de Toepassing class bevat de bean-definitiemethode voor de PersonService Boon.

Verder verwerkt de container de configuratieklasse. Dit genereert op zijn beurt bonen voor de toepassing. Als gevolg hiervan kunnen we nu Dependency Injection-annotaties gebruiken, zoals @Autowired of @Injecteren.

2.2. @SpringBootConfiguration vs @Configuratie

@SpringBootConfiguration is een alternatief voor de @Configuratie annotatie. Het belangrijkste verschil is dat @SpringBootConfiguration zorgt ervoor dat de configuratie automatisch wordt gelokaliseerd. Dit kan vooral handig zijn voor unit- of integratietests.

De aanbeveling is om heb er maar één @SpringBootConfiguration of @SpringBootApplication voor uw toepassing. De meeste applicaties zullen gewoon gebruiken @SpringBootApplication.

3. Conclusie

In dit artikel hebben we de @SpringBootConfiguration annotatie. Verder keken we naar @SpringBootConfiguration‘S gebruik in een Spring Boot-applicatie. We hebben ook de lente besproken @Boon annotatie.

De volledige broncode van onze voorbeelden hier is, zoals altijd, op GitHub.