Steigerconfiguratie in Eclipse

1. Overzicht

Webapplicaties zijn een van de meest populaire toepassingen van Java. Webservers en servletcontainers bieden de runtime voor het implementeren van applicaties.

Helaas is het implementeren en oplossen van problemen met webtoepassingen op webservers soms ingewikkeld. Gelukkig hebben IDE's voor de meeste toepassingen goede ondersteuning voor foutopsporing. Om webtoepassingen te debuggen, moeten we een webserver in de IDE insluiten.

In deze tutorial we zullen insluitenSteiger in Eclipse en voer en debug een applicatie erop.

2. Eclipse Jetty-plug-in

De eenvoudigste manier om Jetty met Eclipse te verbinden, is door de Eclipse Jetty-plug-in te gebruiken.

De plug-in voegt een beheerde Jetty-server toe aan Eclipse. Daarom stelt het ons in staat om applicaties naadloos te implementeren en te testen of te debuggen. De plug-in biedt ook een interface om de server eenvoudig te configureren.

De De snelste manier om de plug-in te installeren is via de Marketplace. In eclipse stelt de Marketplace ons in staat om plug-ins te installeren met een paar klikken:

3. Voorbeeldtoepassing

Laten we nu een eenvoudige webapplicatie ontwikkelen.

Laten we eerst het web.xml in de / src / main / webapp / WEB-INF folder van ons project:

 helloworld.html 

Laten we een eenvoudig statisch bestand toevoegen. In ons geval is de helloworld.html het lijkt op dit:

  Hallo wereld Hallo wereld! 

Merk op dat we geen servlet-mapping hebben toegevoegd aan onze web.xml.

In plaats daarvan gaan we Servlet 3-annotaties gebruiken voor onze servlet:

@WebServlet ("/ helloworld") openbare klasse HelloWorldServlet breidt HttpServlet uit

WebServlet annotatie zorgt ervoor dat onze servlet-klasse kan worden gescand en op de container kan worden geïmplementeerd.

We moeten in gedachten houden dat Jetty geen annotaties ondersteunt met de standaard HTTP-module. Vandaar we zullen de annotatie-ondersteuningsmodule moeten toevoegen om dit te laten werken.

In de volgende secties zullen we zien hoe u dit kunt doen.

4. Het uitvoeren van de applicatie op Jetty

Het implementeren van webapplicaties op servers varieert van leverancier tot leverancier. De Eclipse Jetty-plug-in zorgt voor dit proces voor ons. Evenzo kan het worden geïntegreerd met onze IDE-debugger, waardoor de ontwikkelervaring wordt verbeterd.

Soms moeten we de applicatie uitvoeren met een bepaalde configuratie. Met Eclipse kunnen we dat doen met behulp van de opstartconfiguratie.

Dit is hoe het zoekt naar actieve applicaties op Jetty:

We kunnen de volgende parameters configureren voor onze applicatie:

 • Contextpad - voorvoegsel voor onze applicatie-URL
 • HTTP-poort - poort waarop de applicatie is geïmplementeerd, de standaard is 8080
 • HTTPS inschakelen - voor implementatie op HTTPS samen met HTTP
 • HTTPS-poort - standaard is 8443

Net als bij gewone Jetty, stelt de Eclipse Jetty-plug-in ons in staat om afhankelijkheden voor een applicatie te beheren voordat deze wordt geïmplementeerd. Voor een maven-applicatie zouden we het afhankelijkheidsbereik als klassenpad kunnen selecteren als we die van de server willen leveren.

5. Jetty Server-opties

Jetty is een zeer configureerbare Servlet-container. Er zijn verschillende parameters die we kunnen specificeren, zoals Schroefdraad Zwembadmaat, Uitschakelinterval enz.

Daarnaast stelt Jetty ons in staat om verschillende modules toe te voegen bovenop de standaard HTTP-module. Dit zijn enkele van de veelgebruikte modules die we kunnen toevoegen:

 • Ondersteuning voor annotaties - biedt ondersteuning voor Servlet-specifieke annotaties
 • JNDI-ondersteuning - maakt JNDI-resourcebeheer door Jetty mogelijk
 • Websocket-ondersteuning - maakt Websocket-server- en clientimplementaties mogelijk
 • JMX-ondersteuning - maakt monitoring van Jetty mogelijk met elke MBeans-browser
 • JSP-ondersteuning - maakt JSP-compilatie en implementatie in Jetty mogelijk

Deze configuraties zijn ook mogelijk in Eclipse Jetty. Daarom kunnen we de serverparameters en modules configureren vanuit de startconfiguratie.

Ten slotte wordt de Eclipse Jetty 4.0-plug-in geleverd met een ingebouwde Jetty 9.3-server. We kunnen echter een externe steigerserver configureren voor onze applicatie vanaf de startconfiguratie.

6. Eclipse-steigerconsole

Eclipse Jetty biedt een console met enkele handige besturingsopdrachten. Deze console is handig om de server te beheren of om enkele statistieken van de server te verzamelen.

De console moet zijn ingeschakeld in de startconfiguratie. Indien ingeschakeld, kunnen we de besturingsopdrachten uitvoeren vanuit Eclipse Console.

Hier is een lijst met enkele veelvoorkomende commando's die we kunnen gebruiken:

 • Geheugen - geheugeninformatie van de huidige applicatie
 • Threads - thread-dump van de actieve applicatie
 • Herstart - start de actieve applicatie opnieuw
 • Stop - stopt op elegante wijze de server en alle apps die erop worden uitgevoerd

7. Conclusie

De Eclipse Jetty-plug-in is een geweldige manier om snel een applicatie uit te voeren of te debuggen door de Jetty-server in te sluiten. Het stelt ons ook in staat om onze applicatie en de onderliggende Jetty-server te configureren.

In deze tutorial hebben we de Eclipse Jetty-plug-in geïnstalleerd en onze applicatie geïmplementeerd. We hebben ook een startconfiguratie gemaakt en applicatie- en serverparameters verstrekt.