Lombok opzetten met Eclipse en Intellij

1. Overzicht

Lombok is een bibliotheek die veel vervelende taken mogelijk maakt en de breedsprakigheid van de Java-broncode vermindert.

Natuurlijk willen we de bibliotheek meestal in een IDE kunnen gebruiken, wat extra instellingen vereist.

In deze tutorial we zullen het hebben over het configureren ervan in twee van de meest populaire Java IDE's: IntelliJ IDEA en Eclipse.

2. Lombok in IntelliJ IDEA

2.1. Annotatieverwerking inschakelen

Lombok gebruikt annotatieverwerking via APT, dus wanneer de compiler het aanroept, genereert de bibliotheek nieuwe bronbestanden op basis van annotaties in de originelen.

Annotatieverwerking is echter niet standaard ingeschakeld.

Het eerste dat we moeten doen, is annotatieverwerking in ons project inschakelen.

We moeten naar de Voorkeuren | Build, uitvoering, implementatie | Samensteller | Annotatieprocessors en zorg voor het volgende:

  • Schakel annotatieverwerking in vakje is aangevinkt
  • Verkrijg processors van project classpath optie is geselecteerd

2.2. De IDE-plug-in installeren

Omdat Lombok alleen code genereert tijdens het compileren, markeert de IDE fouten in de onbewerkte broncode:

Er is een speciale plug-in die IntelliJ bewust maakt van de broncode die moet worden gegenereerd. Na installatie verdwijnen de fouten en worden reguliere functies zoals Gebruik zoeken, Navigeren naar Begin met werken.

We moeten naar de Voorkeuren | Plug-ins, open de Marktplaats tabblad, typ lombok en kies Lombok Plugin door Michail Plushnikov:

Klik vervolgens op het Installeren knop op de plugin-pagina:

Klik na de installatie op het Start IDE opnieuw knop:

3. Lombok in Eclipse

Als we Eclipse IDE gebruiken, moeten we eerst de Lombok-pot hebben. De nieuwste versie bevindt zich op Maven Central. Voor ons voorbeeld gebruiken we lombok-1.18.4.jar.

Vervolgens kunnen we de pot laten lopen via java -jar commando en een installatie-UI wordt geopend. Dit probeert automatisch alle beschikbare Eclipse-installaties te detecteren, maar het is ook mogelijk om de locatie handmatig op te geven.

Zodra we de installaties hebben geselecteerd, drukken we op de Installeer update knop:

Als de installatie is gelukt, kunnen we het installatieprogramma verlaten.

Na het installeren van de plug-in, moeten we de IDE opnieuw opstarten en ervoor zorgen dat Lombok correct is geconfigureerd. We kunnen dit controleren in het Over dialoog:

4. Lombok toevoegen aan het compilatieklassenpad

Het laatste overgebleven deel is om ervoor te zorgen dat Lombok-binaries op het compilerklassenpad staan. Met Maven kunnen we de afhankelijkheid toevoegen aan het pom.xml:

  org.projectlombok lombok 1.18.10 voorzien 

De meest recente versie bevindt zich op Maven Central.

Alles zou nu in orde moeten zijn, de broncode hieronder zou zonder fouten in de IDE moeten worden getoond, correct gecompileerd en uitgevoerd:

openbare klasse UserIntegrationTest {@Test openbare leegte gegevenAnnotatedUser_thenHasGettersAndSetters () {Gebruiker gebruiker = nieuwe gebruiker (); user.setFirstName ("Test"); assertEquals (user.gerFirstName (), "Test"); } @Getter @Setter class User {private String firstName; }}

5. Conclusie

Lombok doet geweldig werk bij het verminderen van de breedsprakigheid van Java en het bedekken van boilerplate-dingen onder de motorkap. In dit artikel hebben we gecontroleerd hoe de tool moet worden geconfigureerd voor de twee meest populaire Java IDE's.

De broncode voor de voorbeelden is beschikbaar op GitHub.