Een gids voor Java-loops

1. Overzicht

In dit artikel gaan we kijken naar een kernaspect van de Java-taal - het herhaaldelijk uitvoeren van een instructie of een groep instructies - met behulp van loops.

2. Inleiding tot Loops

In programmeertalen, looping is een functie die de uitvoering van een reeks instructies tot aan de besturing vergemakkelijkt Booleaanse uitdrukking evalueert naar false.

Java biedt verschillende soorten loops om aan elke programmeerbehoefte te voldoen. Elke lus heeft zijn eigen doel en een geschikte use-case om te dienen.

Dit zijn de soorten lussen die we in Java kunnen vinden:

  • Gemakkelijk voor lus
  • Verbeterd voor elk lus
  • Terwijl lus
  • Doen terwijl lus

3. Voor Lus

EEN voor loop is een controlestructuur waarmee we bepaalde bewerkingen kunnen herhalen door een lusteller te verhogen en te evalueren.

Bekijk voor een gedetailleerd voorbeeld het speciale bericht: Java For Loop.

4. Terwijl Lus

De terwijl loop is Java's meest fundamentele loop-statement. Het herhaalt een statement of een blok met uitspraken terwijl zijn controle Booleaanse uitdrukking is waar.

Bekijk voor een gedetailleerd voorbeeld het speciale bericht: Java While Loop.

5. Doen terwijl Lus

De do-while-lus werkt net als de while-lus, behalve dat de eerste conditie-evaluatie plaatsvindt na de eerste iteratie van de lus.

Bekijk voor een gedetailleerd voorbeeld de speciale post: Java Do-While Loop.

6. Conclusie

In deze korte tutorial hebben we de verschillende soorten loops laten zien die beschikbaar zijn in de programmeertaal Java.

We hebben ook gezien hoe elke lus een bepaald doel dient, gegeven een geschikte use-case. We hebben de omstandigheden besproken die geschikt zijn voor een bepaalde lusimplementatie.

Zoals altijd zijn voorbeelden te vinden op GitHub.