De Java gaat door en breekt trefwoorden

1. Overzicht

In dit korte artikel introduceren we doorgaan met en breken Java-trefwoorden en focus op het gebruik ervan in de praktijk.

Simpel gezegd, de uitvoering van deze instructies veroorzaakt een vertakking van de huidige besturingsstroom en beëindigt de uitvoering van de code in de huidige iteratie.

2. Het breken Uitspraak

De breken verklaring komt in twee vormen: ongelabeld en gelabeld.

2.1. Ongelabeld breken

We kunnen de ongelabelde instructie gebruiken om een voor, terwijl of doen terwijl lus evenals de schakelkast blok:

for (int i = 0; i <5; i ++) {if (i == 3) {break; }}

Dit fragment definieert een voor lus die vijf keer zou moeten herhalen. Maar wanneer teller gelijk is aan 3, de als toestand wordt waar en de breken statement beëindigt de lus. Hierdoor wordt de controlestroom overgedragen naar de instructie die volgt na het einde van voor lus.

In het geval van geneste lussen, een ongelabelde breken -instructie beëindigt alleen de binnenste lus waarin deze zich bevindt. Outer loops zetten de uitvoering voort:

for (int rowNum = 0; rowNum <3; rowNum ++) {for (int colNum = 0; colNum <4; colNum ++) {if (colNum == 3) {break; }}}

Dit fragment is genest voor lussen. Wanneer kolom gelijk is aan 3, de als de toestand evalueert naar waar en de breken verklaring veroorzaakt het innerlijke voor lus om te beëindigen. Echter, de buitenste voor lus gaat door met itereren.

2.2. Gelabeld breken

We kunnen ook een label gebruiken breken verklaring om een voor, terwijl of doen terwijl lus. Een gelabeld breken beëindigt de buitenste lus.

Bij beëindiging wordt de controlestroom onmiddellijk na het einde van de buitenste lus overgebracht naar de verklaring:

vergelijk: for (int rowNum = 0; rowNum <3; rowNum ++) {for (int colNum = 0; colNum <4; colNum ++) {if (rowNum == 1 && colNum == 3) {break vergelijken; }}}

In dit voorbeeld hebben we een label geïntroduceerd net voor de buitenste lus. Wanneer rowNum is gelijk aan 1 en kolom gelijk is aan 3, de als conditie evalueert naar waar en de breken statement beëindigt de buitenste lus.

De controlestroom wordt vervolgens overgebracht naar de verklaring die volgt op het einde van de buitenste voor lus.

3. Het doorgaan met Uitspraak

De doorgaan met statement komt ook in twee vormen: ongelabeld en gelabeld.

3.1. Ongelabeld doorgaan met

We kunnen een niet-gelabelde instructie gebruiken om de uitvoering van de rest van de instructies in de huidige iteratie van een voor, terwijl of doen terwijl lus. Het springt naar het einde van de binnenste lus en zet de lus voort:

int teller = 0; for (int rowNum = 0; rowNum <3; rowNum ++) {for (int colNum = 0; colNum <4; colNum ++) {if (colNum! = 3) {ga verder; } counter ++; }}

In dit fragment, wanneer dan ook kolom is niet gelijk aan 3, de ongelabelde doorgaan met instructie slaat de huidige iteratie over, waardoor de toename van de variabele wordt omzeild teller in die iteratie. Echter, de buitenste voor lus blijft herhalen. Dus de toename van teller gebeurt alleen wanneer kolom is gelijk aan 3 in elke iteratie van de buitenste voor lus.

3.2. Gelabeld doorgaan met

We kunnen ook gebruik maken van een gelabeld doorgaan met verklaring die de buitenste lus overslaat. Bij het overslaan wordt de besturingsstroom overgebracht naar het einde van de buitenste lus, waardoor de iteratie van de buitenste lus effectief wordt voortgezet:

int teller = 0; vergelijk: for (int rowNum = 0; rowNum <3; rowNum ++) {for (int colNum = 0; colNum <4; colNum ++) {if (colNum == 3) {counter ++; doorgaan met vergelijken; }}}

We hebben een label geïntroduceerd net voor de buitenste lus. Wanneer dan ook kolom is gelijk aan 3, de variabele teller wordt verhoogd. Het gelabelde doorgaan met statement veroorzaakt de iteratie van outer voor lus om over te slaan.

De controlestroom wordt overgebracht naar het uiteinde van de buitenste voor lus, die doorgaat met de volgende iteratie.

4. Conclusie

In deze zelfstudie hebben we verschillende manieren gezien om de zoekwoorden te gebruiken breken en doorgaan met als vertakkingsinstructies in Java.

De volledige code die in dit artikel wordt gepresenteerd, is beschikbaar op GitHub.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found