Categorie: Programmeren

Gids voor de Java 8 forEach

Gids voor de Java 8 forEach

1. OverzichtGeïntroduceerd in Java 8, de voor elk loop biedt programmeurs een nieuwe, beknopte en interessante manier om een ​​verzameling te herhalen.In dit artikel zullen we zien hoe u voor elk met verzamelingen, wat voor soort argument er nodig is en hoe deze lus verschilt van de verbeterde for loop.Als
Formatteren met printf () in Java

Formatteren met printf () in Java

1. InleidingIn deze zelfstudie demonstreren we verschillende voorbeelden van opmaak met de printf ()methode.De methode maakt deel uit van de java.io.PrintStream class en biedt String-opmaak vergelijkbaar met de printf () functie in C.2. SyntaxisWe kunnen een van de volgende gebruiken PrintStream methoden om de uitvoer te formatteren:System.
Een gids voor het statische sleutelwoord in Java

Een gids voor het statische sleutelwoord in Java

1. InleidingIn dit artikel zullen we de statisch trefwoord van de Java-taal in detail. We zullen zien hoe we trefwoord kunnen toepassen statisch naar variabelen, methoden, blokken, geneste klassen en wat voor verschil het maakt.2. De anatomie van de statisch TrefwoordIn de programmeertaal Java, het trefwoord statisch geeft aan dat het specifieke lid tot een type zelf behoort, in plaats van tot een instantie van dat type.
Een Newline-teken toevoegen aan een tekenreeks in Java

Een Newline-teken toevoegen aan een tekenreeks in Java

1. OverzichtTekenreeksopmaak en het genereren van tekstuitvoer komt vaak naar voren tijdens het programmeren. In veel gevallen is het nodig om een ​​nieuwe regel aan een string toe te voegen om de uitvoer op te maken.Laten we bespreken hoe u tekens voor een nieuwe regel kunt gebruiken.2. Newline-tekens in een string toevoegenBesturingssystemen hebben speciale tekens die het begin van een nieuwe regel aangeven. Bij
Spring Boot Interview Vragen

Spring Boot Interview Vragen

1. InleidingSinds de introductie is Spring Boot een belangrijke speler in het Spring-ecosysteem. Dit project maakt ons leven veel gemakkelijker met zijn automatische configuratiemogelijkheden.In deze tutorial behandelen we enkele van de meest voorkomende vragen met betrekking tot Spring Boot die tijdens een sollicitatiegesprek naar voren kunnen komen.
Java - Schrijf naar bestand

Java - Schrijf naar bestand

1. OverzichtIn deze tutorial we zullen verschillende manieren onderzoeken om met Java naar een bestand te schrijven. We zullen er gebruik van maken BufferedWriter, PrintWriter, FileOutputStream, DataOutputStream, RandomAccessFile, FileChannel, en de Java 7 Bestanden hulpprogramma klasse.We zullen ook kijken naar het vergrendelen van het bestand tijdens het schrijven en bespreken enkele laatste opmerkingen over het schrijven naar een bestand.
Kan hoofdklassefout niet vinden of laden

Kan hoofdklassefout niet vinden of laden

1. InleidingAf en toe wanneer we een Java-programma draaien, kunnen we zien "Kon hoofdklasse niet vinden of laden". De reden is gemakkelijk te raden: de JVM kon de hoofdklasse niet vinden en gaf deze foutmelding. Maar waarom kon het niet?In deze tutorial bespreken we de mogelijke redenen waarom de hoofdklasse niet kan worden gevonden.
De Java 8 Stream API-zelfstudie

De Java 8 Stream API-zelfstudie

1. OverzichtIn deze diepgaande zelfstudie bespreken we het praktische gebruik van Java 8 Streams, van creatie tot parallelle uitvoering.Om dit materiaal te begrijpen, moeten lezers een basiskennis hebben van Java 8 (lambda-uitdrukkingen, Optioneel, method referenties) en van de Stream API. Als u niet bekend bent met deze onderwerpen, bekijk dan onze vorige artikelen - Nieuwe functies in Java 8 en Inleiding tot Java 8-streams.
Top Spring Framework interviewvragen

Top Spring Framework interviewvragen

Dit artikel maakt deel uit van een reeks: • Interviewvragen over Java Collections• Vragen over het Java Type System-interview• Vragen over Java Concurrency-sollicitatiegesprekken (+ antwoorden)• Vragen over Java-klassenstructuur en initialisatie• Java 8 sollicitatievragen (+ antwoorden)• Geheugenbeheer in Java-interviewvragen (+ antwoorden)• Java Generics sollicitatievragen (+ antwoorden)• Vragen over Java Flow Control-interview (+ antwoorden)• Interviewvragen over Java-uitzonderingen (+ antwoorden)• Vragen over Java-annotaties tijdens sollicitatiegesprekken (+ antwoorden)• Topvragen tijdens het
Java 8 sollicitatievragen (+ antwoorden)

Java 8 sollicitatievragen (+ antwoorden)

Dit artikel maakt deel uit van een reeks: • Interviewvragen over Java Collections• Vragen over het Java Type System-interview• Vragen over Java Concurrency-sollicitatiegesprekken (+ antwoorden)• Vragen over Java-klassenstructuur en initialisatie• Java 8 sollicitatievragen (+ antwoorden) (huidig ​​artikel) • Geheugenbeheer in Java sollicitatievragen (+ antwoorden)• Java Generics sollicitatievragen (+ antwoorden)• Vragen over Java Flow Control-interview (+ antwoorden)• Interviewvragen over Java-uitzonderingen (+ antwoorden)• Vragen over Java-annotaties tijdens sollicitatiegesprekken (+ antwoorden)
Converteren tussen een array en een lijst in Java

Converteren tussen een array en een lijst in Java

1. OverzichtDit korte artikel laat zien hoe converteren tussen een array en een lijst met behulp van Java-kernbibliotheken, Guava- of Apache Commons-collecties.Dit artikel maakt deel uit van de serie "Java - Back to Basic" hier op Baeldung.2. Converteren Lijst naar Array2.1. Gebruik gewoon JavaLaten we beginnen met de conversie van Lijst naar Array met behulp van gewoon Java:@Test openbare ongeldig gegevenUsingCoreJava_whenListConvertedToArray_thenCorrect () {List sourceList = Arrays.
Gids voor hashCode () in Java

Gids voor hashCode () in Java

1. OverzichtHashing is een fundamenteel concept van informatica.In Java staan ​​efficiënte hash-algoritmen achter enkele van de meest populaire collecties die we beschikbaar hebben - zoals de Hash kaart (voor een diepgaande blik op Hash kaart, voel je vrij om dit artikel te bekijken) en de HashSet.In d
Wat zijn de oorzaken java.lang.reflect.InvocationTargetException?

Wat zijn de oorzaken java.lang.reflect.InvocationTargetException?

1. OverzichtBij het werken met Java Reflection API, is het gebruikelijk om tegen te komen java.lang.reflect.InvocationTargetException. In deze zelfstudie zullen we deze bekijken en met een eenvoudig voorbeeld bekijken hoe u ermee om kunt gaan. 2. Oorzaak van InvocationTargetExceptionHet komt voornamelijk voor wanneer we met de reflectielaag werken en proberen een methode of constructor aan te roepen die zelf een onderliggende uitzondering genereert.
Een getal afronden naar N decimalen in Java

Een getal afronden naar N decimalen in Java

1. OverzichtIn dit korte artikel gaan we bekijken hoe je een getal naar kunt afronden n decimalen in Java.2. Decimale getallen in JavaJava biedt twee primitieve typen die kunnen worden gebruikt voor het opslaan van decimale getallen: vlotter en dubbele. Dubbele is het type dat standaard wordt gebruikt:dubbele PI = 3,1415;Beide typen mag nooit worden gebruikt voor precieze waarden, zoals valuta's.
Implementatie van een binaire structuur in Java

Implementatie van een binaire structuur in Java

1. InleidingIn dit artikel behandelen we de implementatie van een binaire boomstructuur in Java.Omwille van dit artikel, we zullen een gesorteerde binaire boom gebruiken die int waarden.2. Binaire boomEen binaire boom is een recursieve datastructuur waarbij elk knooppunt maximaal 2 kinderen kan hebben.
Hoe een bestand in Java te lezen

Hoe een bestand in Java te lezen

1. OverzichtIn deze tutorial verkennen we verschillende manieren om gelezen uit een bestand in Java.Eerst zullen we zien hoe we een bestand kunnen laden vanuit het klassenpad, een URL of vanuit een JAR-bestand met behulp van standaard Java-klassen.Ten tweede zullen we zien hoe we de inhoud kunnen lezen met BufferedReader, Scanner, StreamTokenizer, DataInputStream, SequenceInputStream, en FileChannel.
De XOR-operator in Java

De XOR-operator in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial gaan we meer leren over Java XOR operator. We zullen er een beetje theorie over doornemen XOR bewerkingen, en dan zullen we zien hoe we ze in Java kunnen implementeren.2. Het XOR OperatorLaten we beginnen met een kleine herinnering aan de semantiek van het XOR operatie.
Gids voor Stream.reduce ()

Gids voor Stream.reduce ()

1. OverzichtDe Stream API biedt een rijk repertoire van tussenliggende, reductie- en terminalfuncties, die ook parallellisatie ondersteunen.Specifieker, Reductiestroombewerkingen stellen ons in staat om één enkel resultaat te produceren uit een reeks elementen, door herhaaldelijk een combinatiebewerking toe te passen op de elementen in de reeks.
Spring MVC-zelfstudie

Spring MVC-zelfstudie

1. Overzicht Dit is simpel Spring MVC-zelfstudie laten zien hoe u een Spring MVC-project opzet, zowel met een op Java gebaseerde configuratie als met XML-configuratie.De Maven-afhankelijkheden voor een Spring MVC-project worden in detail beschreven in het artikel Spring MVC-afhankelijkheden.2. Wat is Spring MVC?
Lente zelfstudie

Lente zelfstudie

Het Spring Framework is een volwassen, krachtig en zeer flexibel framework gericht op het bouwen van webapplicaties in Java.Een van de belangrijkste voordelen van Spring is dat het zorgt voor de meeste low-level aspecten van het bouwen van de applicatie, zodat we daadwerkelijk focus op functies en bedrijfslogica.
Verschil tussen wachten en slapen in Java

Verschil tussen wachten en slapen in Java

1. OverzichtIn dit korte artikel zullen we de standaard bekijken slaap() en wacht() methoden in core Java, en begrijp de verschillen en overeenkomsten daartussen.2. Algemene verschillen tussen Wacht en SlaapSimpel gezegd, wacht() is een instantiemethode die wordt gebruikt voor threadsynchronisatie. Het kan op elk object worden aangeroepen, aangezien het direct is gedefinieerd java.
Samenvoegen Sorteren in Java

Samenvoegen Sorteren in Java

1. InleidingIn deze tutorial zullen we kijken naar het Merge Sort-algoritme en de implementatie ervan in Java.Samenvoegen is een van de meest efficiënte sorteertechnieken en is gebaseerd op het "verdeel en heers" -paradigma.2. Het algoritmeSamenvoegsortering is een "verdeel en heers" -algoritme waarin we het probleem eerst in deelproblemen opdelen.
Controleer of een tekenreeks numeriek is in Java

Controleer of een tekenreeks numeriek is in Java

1. InleidingVaak tijdens het opereren op Draads, moeten we uitzoeken of a Draad is een geldig nummer of niet.In deze zelfstudie onderzoeken we meerdere manieren om te detecteren of het gegeven is Draad is numeriek, eerst door gewoon Java te gebruiken, vervolgens door reguliere expressies en ten slotte door externe bibliotheken te gebruiken.
Comparator en vergelijkbaar in Java

Comparator en vergelijkbaar in Java

1. InleidingVergelijkingen in Java zijn vrij eenvoudig - totdat ze dat niet zijn.Als we met aangepaste typen werken of objecten proberen te vergelijken die niet direct vergelijkbaar zijn, moeten we een vergelijkingsstrategie gebruiken. We kunnen er eenvoudig een bouwen, maar gebruikmakend van de Comparator of Vergelijkbaar interfaces.
Arrays initialiseren in Java

Arrays initialiseren in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial gaan we de verschillende manieren zien waarop we een array kunnen initialiseren en de subtiele verschillen daartussen.2. Eén element tegelijkLaten we beginnen met een eenvoudige, op een lus gebaseerde methode:voor (int i = 0; i <array.length; i ++) {array [i] = i + 2; }En laten we ook kijken hoe we een multidimensionale array element voor element kunnen initialiseren:for (int i = 0; i <2; i ++) {for (int j = 0; j <5; j ++) {array [i] [j] = j + 1; }}3.
OutOfMemoryError: GC Overhead Limit overschreden

OutOfMemoryError: GC Overhead Limit overschreden

1. OverzichtSimpel gezegd, de JVM zorgt ervoor dat er geheugen wordt vrijgemaakt wanneer objecten niet langer worden gebruikt; dit proces wordt Garbage Collection (GC) genoemd.De GC Overhead-limiet overschreden fout is er een uit de familie van java.lang.OutOfMemoryError en is een indicatie van een uitputting van middelen (geheugen).
Willekeurige getallen genereren in een bereik in Java

Willekeurige getallen genereren in een bereik in Java

1. OverzichtIn deze zelfstudie onderzoeken we verschillende manieren om willekeurige getallen binnen een bereik te genereren.2. Willekeurige getallen in een bereik genereren2.1. Math.willekeurigDe Math.willekeurig geeft een willekeurig dubbele waarde die groter is dan of gelijk is aan 0,0 en kleiner dan 1,0.
Gids voor Spring @Autowired

Gids voor Spring @Autowired

1. OverzichtVanaf Spring 2.5 introduceerde het framework annotatiegestuurd Afhankelijkheidsinjectie. De belangrijkste annotatie van deze functie is @Autowired.Het stelt Spring in staat om samenwerkende bonen op te lossen en in onze boon te injecteren.In deze zelfstudie bekijken we eerst hoe u autowiring en deverschillendemanieren om bonen automatisch te bedraden.
Converteer String naar Datum in Java

Converteer String naar Datum in Java

1. OverzichtIn deze tutorial we zullen verschillende manieren onderzoeken om te converteren Draad objecten in Datum voorwerpen. We beginnen met het nieuwe Datum Tijd API - java.time dat werd geïntroduceerd in Java 8 voordat we naar het oude keken java.util.Date gegevenstype dat ook wordt gebruikt voor het weergeven van datums.
Leer Spring Boot

Leer Spring Boot

Spring Boot is een eigenzinnige, gemakkelijk te starten toevoeging aan het Spring-platform - zeer nuttig voor het creëren van stand-alone applicaties van productiekwaliteit met minimale inspanning.In deze serie behandelen we eerst de basisprincipes van Spring Boot. De lezer leert hoe u aan de slag kunt, hoe Spring Boot verschilt van Spring, hoe u de applicatie kunt aanpassen en testen.
Inleiding tot inversie van controle en afhankelijkheidsinjectie met lente

Inleiding tot inversie van controle en afhankelijkheidsinjectie met lente

1. OverzichtIn dit artikel introduceren we de concepten IoC (Inversion of Control) en DI (Dependency Injection), en bekijken we hoe deze worden geïmplementeerd in het Spring-framework.2. Wat is omkering van controle?Inversion of Control is een principe in software engineering waarmee de besturing van objecten of delen van een programma wordt overgedragen naar een container of raamwerk.
Hoe een string in Java om te keren

Hoe een string in Java om te keren

1. OverzichtIn deze korte tutorial gaan we zien hoe we een Draad in Java.We beginnen deze verwerking uit te voeren met behulp van gewone Java-oplossingen. Vervolgens zullen we de opties bekijken die de bibliotheken van derden, zoals Apache Commons, bieden.Verder zullen we demonstreren hoe je de volgorde van woorden in een zin omdraait.
Implementatie van Quicksort-algoritme in Java

Implementatie van Quicksort-algoritme in Java

1. OverzichtIn deze tutorial zullen we het QuickSort-algoritme in detail verkennen, waarbij we ons concentreren op de Java-implementatie ervan.We bespreken ook de voor- en nadelen ervan en analyseren vervolgens de tijdscomplexiteit.2. QuickSort-algoritmeQuicksort is een sorteeralgoritme dat gebruikmaakt van het verdeel-en-heersprincipe.
Binair zoekalgoritme in Java

Binair zoekalgoritme in Java

1. OverzichtIn dit artikel bespreken we de voordelen van een binaire zoekopdracht ten opzichte van een eenvoudige lineaire zoekopdracht en bespreken we de implementatie ervan in Java.2. Behoefte aan efficiënt zoekenLaten we zeggen dat we in de wijnverkoop zijn en dat miljoenen kopers onze applicatie elke dag bezoeken.
De Modulo-operator in Java

De Modulo-operator in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial laten we zien wat de modulo-operator is en hoe we deze kunnen gebruiken met Java voor enkele veelvoorkomende gebruikssituaties.2. De Modulo-operatorLaten we beginnen met de tekortkomingen van eenvoudige deling in Java.Als de operanden aan beide zijden van de divisie-operator type hebben int, het resultaat van de operatie is een ander int:@Test openbare leegte whenIntegerDivision_thenLosesRemainder () {assertThat (11/4) .
Java-timer

Java-timer

1. Timer - de basisTimer en TimerTask zijn Java-util-klassen die worden gebruikt om taken in een achtergrondthread te plannen. In een paar woorden - TimerTask is de taak die moet worden uitgevoerd en Timer is de planner.2. Plan een keer een taak2.1. Na een bepaalde vertragingLaten we beginnen met simpelweg een enkele taak uitvoeren met behulp van een Timer:@Test openbare ongeldige gegevenUsingTimer_whenSchedulingTaskOnce_thenCorrect () {TimerTask-taak = nieuwe TimerTask () {openbare ongeldige run () {System.
De basisprincipes van Java Generics

De basisprincipes van Java Generics

1. InleidingJava Generics zijn geïntroduceerd in JDK 5.0 met als doel bugs te verminderen en een extra abstractielaag over typen toe te voegen.Dit artikel is een korte introductie tot Generics in Java, het doel erachter en hoe ze kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van onze code te verbeteren.
Een gids voor de Java ExecutorService

Een gids voor de Java ExecutorService

1. OverzichtExecutorService is een raamwerk van de JDK dat de uitvoering van taken in asynchrone modus vereenvoudigt. In het algemeen, ExecutorService biedt automatisch een pool van threads en API om er taken aan toe te wijzen.2. Instantiërend ExecutorService2.1. Fabrieksmethoden van de Uitvoerders KlasseDe gemakkelijkste manier om te creëren ExecutorService is om een ​​van de fabrieksmethoden van de Uitvoerders klasse.De v
Nieuwe functies in Java 8

Nieuwe functies in Java 8

1. OverzichtIn dit artikel zullen we een korte blik werpen op enkele van de meest interessante nieuwe functies in Java 8.We zullen het hebben over: standaard en statische interface-methoden, methodeverwijzing en optioneel.We hebben al enkele functies van de release van Java 8 besproken - stream-API, lambda-expressies en functionele interfaces - omdat het uitgebreide onderwerpen zijn die een aparte kijk verdienen.
Stack Memory en Heap Space in Java

Stack Memory en Heap Space in Java

1. InleidingOm een ​​applicatie op een optimale manier uit te voeren, verdeelt JVM het geheugen in stack- en heap-geheugen. Telkens wanneer we nieuwe variabelen en objecten declareren, roep een nieuwe methode aan, declareer een Draad of soortgelijke bewerkingen uitvoeren, wijst JVM geheugen aan deze bewerkingen toe vanuit Stack Memory of Heap Space.In d
Online Java-compilers

Online Java-compilers

1. InleidingEen online compiler is een tool waarmee we de broncode kunnen compileren en online kunnen uitvoeren. Dit is een geweldige optie, vooral voor nieuwe Java-studenten, docenten of interviewers. Bovendien is het supergemakkelijk om de code te delen of samen te werken in privé- of groepssessies.
Gids voor BufferedReader

Gids voor BufferedReader

1. OverzichtBufferedReader is een klasse die het lezen van tekst uit een tekeninvoerstroom vereenvoudigt. Het buffert de karakters om het efficiënt lezen van tekstgegevens mogelijk te maken.In deze zelfstudie gaan we kijken hoe u de BufferedReader klasse.2. Wanneer te gebruiken BufferedReaderOver het algemeen, BufferedReader is handig als we tekst willen lezen van elke soort invoerbron, of dat nu bestanden, sockets of iets anders zijn.
Hoe maak je een diepe kopie van een object in Java

Hoe maak je een diepe kopie van een object in Java

1. InleidingAls we een object in Java willen kopiëren, zijn er twee mogelijkheden die we in overweging moeten nemen: een ondiepe kopie en een diepe kopie.De ondiepe kopie is de benadering wanneer we alleen veldwaarden kopiëren en daarom kan de kopie afhankelijk zijn van het originele object.
Inleiding tot Java-serialisering

Inleiding tot Java-serialisering

1. InleidingSerialisatie is de omzetting van de toestand van een object in een bytestroom; deserialisatie doet het tegenovergestelde. Anders gezegd, serialisatie is de omzetting van een Java-object in een statische stroom (reeks) bytes die vervolgens kan worden opgeslagen in een database of via een netwerk kan worden overgedragen.
Hoe een array in Java te kopiëren

Hoe een array in Java te kopiëren

1. OverzichtIn dit korte artikel bespreken we verschillende methoden voor het kopiëren van arrays in Java. Het kopiëren van een array lijkt misschien een triviale taak, maar het kan onverwachte resultaten en programmagedrag veroorzaken als het niet zorgvuldig wordt uitgevoerd.2. Het Systeem KlasseLaten we beginnen met de kern-Java-bibliotheek - System.
Math.pow gebruiken in Java

Math.pow gebruiken in Java

1. OverzichtDe kracht van een getal betekent hoe vaak het getal moet worden gebruikt bij vermenigvuldiging. Dit is eenvoudig in Java te berekenen.2. Math.pow VoorbeeldLaten we, voordat we naar het voorbeeld kijken, de handtekening van de methode bekijken:openbare dubbele pow (dubbel a, dubbel b)De methode stijgt een de kracht van b en retourneert het resultaat als dubbele.
Java - Genereer een willekeurige string

Java - Genereer een willekeurige string

In deze zelfstudie laten we zien hoe je een willekeurige tekenreeks in Java kunt genereren - eerst met behulp van de standaard Java-bibliotheken, vervolgens met een Java 8-variant en ten slotte met behulp van de Apache Commons Lang-bibliotheek.Dit artikel maakt deel uit van de serie "Java - Back to Basic" hier op Baeldung.
wacht en meld () Methoden in Java

wacht en meld () Methoden in Java

1. InleidingIn dit artikel zullen we kijken naar een van de meest fundamentele mechanismen in Java: synchronisatie van threads.We zullen eerst enkele essentiële termen en methodologieën met betrekking tot gelijktijdigheid bespreken.En we zullen een eenvoudige applicatie ontwikkelen - waarin we problemen met gelijktijdigheid aanpakken, met als doel een beter begrip wacht() en melden ().
Dijkstra Shortest Path Algorithm in Java

Dijkstra Shortest Path Algorithm in Java

1. OverzichtDe nadruk in dit artikel ligt op het kortste padprobleem (SPP), een van de fundamentele theoretische problemen die bekend zijn in de grafentheorie, en hoe het Dijkstra-algoritme kan worden gebruikt om dit op te lossen.Het basisdoel van het algoritme is om het kortste pad tussen een startknooppunt en de rest van de grafiek te bepalen.
Paren gebruiken in Java

Paren gebruiken in Java

1. OverzichtIn dit korte artikel bespreken we het zeer nuttige programmeerconcept dat bekend staat als een Paar. Paren bieden een gemakkelijke manier om eenvoudige sleutel-tot-waardeassociaties af te handelen en zijn met name handig als we twee waarden van een methode willen retourneren.Een eenvoudige implementatie van een Paar is beschikbaar in de kern Java-bibliotheken.
Een vergelijking tussen lente- en springlaars

Een vergelijking tussen lente- en springlaars

1. OverzichtIn dit artikel gaan we kijken naar de verschillen tussen de standaard Spring-frameworks en Spring Boot.We zullen ons concentreren op en bespreken hoe de modules van Spring, zoals MVC en Security, verschillen wanneer ze worden gebruikt in de kern van Spring en wanneer ze worden gebruikt met Boot.
Gids voor het gesynchroniseerde trefwoord in Java

Gids voor het gesynchroniseerde trefwoord in Java

1. OverzichtDit korte artikel is een inleiding tot het gebruik van de gesynchroniseerd blok in Java.Simpel gezegd, in een omgeving met meerdere threads treedt een raceconditie op wanneer twee of meer threads tegelijkertijd proberen veranderlijke gedeelde gegevens bij te werken. Java biedt een mechanisme om racecondities te vermijden door threadtoegang tot gedeelde gegevens te synchroniseren.
Inleiding tot JSON-Java (org.json)

Inleiding tot JSON-Java (org.json)

1. Inleiding tot JSON-JavaJSON (een afkorting voor JavaScript Object Notation) is een lichtgewicht formaat voor gegevensuitwisseling en is meestal gebruikt voor client-server-communicatie. Het is zowel gemakkelijk te lezen / schrijven als taalonafhankelijk. Een JSON-waarde kan een andere JSON zijn object, matrix, getal, tekenreeks, booleaans (waar / onwaar) of nul.
Hoe Maven te installeren op Windows, Linux, Mac

Hoe Maven te installeren op Windows, Linux, Mac

1. OverzichtSimpel gezegd, Maven is een opdrachtregelprogramma voor het bouwen van Java-applicaties.Het Maven-project biedt een eenvoudig ZIP-bestand met een voorgecompileerde versie van Maven voor uw gemak. Er is geen installatieprogramma. Het is aan jou om je vereisten en omgeving in te stellen om Maven uit te voeren.
Inleiding tot Javatuples

Inleiding tot Javatuples

1. OverzichtEen tuple is een verzameling van verschillende elementen die al dan niet met elkaar verband houden. Met andere woorden, tuples kunnen als anonieme objecten worden beschouwd.["RAM", 16, "Astra"] is bijvoorbeeld een tuple met drie elementen.In dit artikel zullen we een snelle blik werpen op een heel eenvoudige bibliotheek waarmee we kunnen werken met de op tuple gebaseerde datastructuren, genaamd javatuples.
Spring Dependency Injection

Spring Dependency Injection

Afhankelijkheidsinjectie is een fundamenteel aspect van het Spring-raamwerk, waardoor de Spring-container objecten "injecteert" in andere objecten of "afhankelijkheden".Simpel gezegd, dit zorgt voor een losse koppeling van componenten en verplaatst de verantwoordelijkheid voor het beheer van componenten naar de container.
Inleiding tot de Java 8 Date / Time API

Inleiding tot de Java 8 Date / Time API

1. OverzichtJava 8 introduceerde nieuwe API's voor Datum en Tijd om de tekortkomingen van ouderen aan te pakken java.util.Date en java.util.Calendar.Laten we als onderdeel van dit artikel beginnen met de problemen in het bestaande Datum en Kalender API's en laten we bespreken hoe de nieuwe Java 8 Datum en Tijd API's pakken ze aan.
Hibernate One to Many Annotation Tutorial

Hibernate One to Many Annotation Tutorial

1. InleidingDeze korte Hibernate-zelfstudie neemt ons door een voorbeeld van een een te veel mapping met behulp van JPA-annotaties, een alternatief voor XML.We zullen ook leren wat bidirectionele relaties zijn, hoe ze inconsistenties kunnen veroorzaken en hoe het idee van eigendom kan helpen.2. BeschrijvingSimpel gezegd,een te veel mapping betekent dat een rij in een tabel wordt toegewezen aan meerdere rijen in een andere tabel.
Converteer String naar Byte Array en Reverse in Java

Converteer String naar Byte Array en Reverse in Java

1. InleidingWe moeten vaak converteren tussen Draad en byte array in Java. In deze tutorial zullen we deze bewerkingen in detail onderzoeken.Eerst bekijken we verschillende manieren om een Draad naar een byte array. Vervolgens bekijken we vergelijkbare bewerkingen in omgekeerde volgorde.2. Converteren Draad naar Byte ArrayEEN Draad wordt opgeslagen als een array van Unicode-tekens in Java.
Objecttype casten in Java

Objecttype casten in Java

1. OverzichtHet systeem van het Java-type bestaat uit twee soorten typen: primitieven en verwijzingen.We hebben primitieve conversies in dit artikel behandeld en we zullen ons hier concentreren op het casten van referenties om een ​​goed begrip te krijgen van hoe Java met typen omgaat.2. Primitief vs. ref
Wat is een POJO-les?

Wat is een POJO-les?

1. OverzichtIn deze korte tutorial, we zullen de definitie van "gewoon oud Java-object" onderzoeken of kortweg POJO.We zullen bekijken hoe een POJO zich verhoudt tot een JavaBean, en hoe het nuttig kan zijn om onze POJO's om te zetten in JavaBeans.2. Gewone oude Java-objecten2.1. Wat is een POJO?
Ternaire operator in Java

Ternaire operator in Java

1. OverzichtDe ternaire voorwaardelijke operator ?: stelt ons in staat om uitdrukkingen in Java te definiëren. Het is een verkorte vorm van de als-anders instructie die ook een waarde retourneert.In deze tutorial leren we wanneer en hoe we een ternair construct kunnen gebruiken. We beginnen met het bekijken van de syntaxis, gevolgd door het gebruik ervan.
Functionele interfaces in Java 8

Functionele interfaces in Java 8

1. InleidingDit artikel is een gids voor verschillende functionele interfaces die aanwezig zijn in Java 8, hun algemene gebruiksscenario's en gebruik in de standaard JDK-bibliotheek.2. Lambda's in Java 8Java 8 bracht een krachtige nieuwe syntactische verbetering in de vorm van lambda-expressies.
Introductie tot Project Lombok

Introductie tot Project Lombok

1. Vermijd herhaalde codeJava is een geweldige taal, maar het wordt soms te uitgebreid voor dingen die u in uw code moet doen voor algemene taken of voor het voldoen aan bepaalde framework-praktijken. Deze hebben vaak geen echte waarde voor de zakelijke kant van uw programma's - en dit is waar Lombok hier is om uw leven gelukkiger en uzelf productiever te maken.
Java-beweringen gebruiken

Java-beweringen gebruiken

1. InleidingDe Java beweren trefwoord stelt ontwikkelaars in staat om snel bepaalde aannames of status van een programma te verifiëren.In dit artikel, we zullen kijken hoe we de Java kunnen gebruiken beweren trefwoord.2. Geschiedenis van Java-beweringenDe Java beweren trefwoord is geïntroduceerd in Java 1.
Java-instantie van Operator

Java-instantie van Operator

1. InleidingIn deze korte tutorial leren we over de instantie van operator in Java.2. Wat is het instantie van Operator?instanceof is een binaire operator die wordt gebruikt om te testen of een object van een bepaald type is. Het resultaat van de operatie is ofwel waar of false. Het wordt ook wel typevergelijkingsoperator genoemd omdat het de instantie vergelijkt met type.
Sorteren in Java

Sorteren in Java

1. OverzichtDit artikel illustreert hoe u sortering kunt toepassen op Array, Lijst, Set en Kaart in Java 7 en Java 8.2. Sorteren met ArrayLaten we beginnen met het sorteren van integer-arrays eerst met Arrays.sort () methode.We zullen het volgende definiëren int arrays in een @Voordat jUnit-methode:@Before public void initVariables () {toSort = new int [] {5, 1, 89, 255, 7, 88, 200, 123, 66}; sortInts = new int [] {1, 5, 7, 66, 88, 89, 123, 200, 255}; gesorteerdRangeInts = nieuwe int [] {5, 1, 89, 7, 88, 200, 255, 123, 66}; .
Inleiding tot de Jackson ObjectMapper

Inleiding tot de Jackson ObjectMapper

1. OverzichtDeze tutorial richt zich op het begrijpen van de Jackson ObjectMapper class en hoe Java-objecten in JSON te serialiseren en JSON-tekenreeks in Java-objecten te deserialiseren.Om meer te weten over de Jackson-bibliotheek in het algemeen, is de Jackson Tutorial een goede plek om te beginnen.
Kon niet genoeg ruimte reserveren voor objecthoop

Kon niet genoeg ruimte reserveren voor objecthoop

1. OverzichtIn deze tutorial leren we de oorzaak van "Kon niet genoeg ruimte reserveren voor objectheap" fout bij het doorlopen van enkele mogelijke scenario's.2. Symptomen"Kon niet genoeg ruimte reserveren voor objectheap" is een specifieke JVM-fout die optreedt wanneer Java-proces kan hetvirtuele machine vanwege geheugenbeperkingen die zijn aangetroffen op het actieve systeem:java -Xms4G -Xmx4G -jar HelloWorld.
Guide To Java 8 Optioneel

Guide To Java 8 Optioneel

1. OverzichtIn deze tutorial laten we de Optioneel klasse die werd geïntroduceerd in Java 8.Het doel van de klasse is om een ​​oplossing op typeniveau te bieden voor het weergeven van optionele waarden in plaats van nul referenties.Om een ​​beter begrip te krijgen van waarom we ons zorgen moeten maken over het Optioneel class, bekijk dan het officiële Oracle-artikel.2. Cre&#
Maak een aangepaste uitzondering in Java

Maak een aangepaste uitzondering in Java

1. InleidingIn deze tutorial behandelen we hoe u een aangepaste uitzondering maakt in Java.We laten zien hoe door de gebruiker gedefinieerde uitzonderingen worden geïmplementeerd en gebruikt voor zowel aangevinkte als niet-aangevinkte uitzonderingen.2. De noodzaak van aangepaste uitzonderingenJava-uitzonderingen dekken bijna alle algemene uitzonderingen die bij het programmeren ongetwijfeld zullen voorkomen.
De gids voor RestTemplate

De gids voor RestTemplate

1. OverzichtIn deze tutorial gaan we het brede scala aan bewerkingen illustreren waarbij de Spring REST Client - RestTemplate - kan worden gebruikt, en goed gebruikt.Voor de API-kant van alle voorbeelden voeren we de RESTful-service vanaf hier uit.2. Kennisgeving van beëindigingVanaf Spring Framework 5 introduceerde Spring naast de WebFlux-stack een nieuwe HTTP-client met de naam Web cliënt.
Een gids voor XML in Java

Een gids voor XML in Java

1. OverzichtDit is een handleiding voor het werken met XML in Java.We zullen de meest voorkomende Java XML-verwerkingsbibliotheken bespreken - voor zowel parsing als binding.2. DOM-parsersSimpel gezegd, een DOM-parser werkt op het volledige XML-document, laadt het in het geheugen en stelt een boomstructuur van het document samen.
Grafieken in Java

Grafieken in Java

1. OverzichtIn deze tutorial we zullen de basisconcepten van een grafiek als datastructuur begrijpen.We zullen ook de implementatie ervan in Java onderzoeken, samen met verschillende bewerkingen die mogelijk zijn in een grafiek. We zullen ook de Java-bibliotheken bespreken die grafische implementaties aanbieden.
Java is gelijk aan () en hashCode () Contracten

Java is gelijk aan () en hashCode () Contracten

1. OverzichtIn deze tutorial introduceren we twee methoden die nauw bij elkaar passen: is gelijk aan () en hashCode (). We zullen ons concentreren op hun relatie met elkaar, hoe ze correct kunnen worden opgeheven en waarom we beide of geen van beide moeten negeren.2. is gelijk aan ()De Voorwerp klasse definieert zowel de is gelijk aan () en hashCode () methoden - wat betekent dat deze twee methoden impliciet zijn gedefinieerd in elke Java-klasse, inclusief degene die we maken:class Money {int bedrag; Tekenreeks currencyCode; }Geldinkomen = nieuw geld (55, "USD"); Gelduitgaven = nieuw g
Herhaal een kaart in Java

Herhaal een kaart in Java

1. OverzichtIn dit korte artikel zullen we de verschillende manieren bekijken waarop u door de invoer van een kaart in Java kunt bladeren.Simpel gezegd, we kunnen de inhoud van een kaart extraheren met keySet (), valueSet () of entrySet (). Aangezien dit allemaal sets zijn, zijn vergelijkbare iteratieprincipes op alle sets van toepassing.
Voer een Java-applicatie uit vanaf de opdrachtregel

Voer een Java-applicatie uit vanaf de opdrachtregel

1. OverzichtDoorgaans bevat elke zinvolle applicatie een of meer JAR-bestanden als afhankelijkheden. Er zijn echter momenten dat een JAR-bestand zelf een zelfstandige toepassing of een webtoepassing vertegenwoordigt.In dit artikel zullen we ons concentreren op het stand-alone toepassingsscenario. Hierna noemen we het een JAR-applicatie.
Het "laatste" sleutelwoord in Java

Het "laatste" sleutelwoord in Java

1. OverzichtHoewel overerving ons in staat stelt om bestaande code te hergebruiken, is dat soms nodig beperkingen stellen aan uitbreidbaarheid om verschillende redenen; de laatste trefwoord stelt ons in staat om precies dat te doen.In deze zelfstudie bekijken we wat de laatste trefwoord betekent voor klassen, methoden en variabelen.
De Spring @Controller en @RestController Annotaties

De Spring @Controller en @RestController Annotaties

1. OverzichtIn deze korte tutorial bespreken we het verschil tussen @Controller en @RestController annotaties in Spring MVC.De eerste annotatie wordt gebruikt voor traditionele Spring-controllers en maakt al heel lang deel uit van het framework.De @RestController annotatie is geïntroduceerd in Spring 4.
Tel het aantal keren dat een teken in een string voorkomt

Tel het aantal keren dat een teken in een string voorkomt

1. OverzichtEr zijn veel manieren om het aantal keren dat een teken voorkomt in een Draad in Java.In dit korte artikel zullen we ons concentreren op een paar voorbeelden van het tellen van tekens, eerst met de Java-kernbibliotheek en vervolgens met andere bibliotheken en frameworks zoals Spring en Guava.
Een CSV-bestand in een array lezen

Een CSV-bestand in een array lezen

1. OverzichtSimpel gezegd, een CSV-bestand (Comma Separated Values) bevat georganiseerde informatie gescheiden door een komma-scheidingsteken.In deze zelfstudie bekijken we verschillende manieren om een ​​CSV-bestand in een array te lezen.2. BufferedReader in java.ioEerst lezen we de records regel voor regel met Lees regel() in BufferedReader. Ver
Een solide gids voor SOLID-principes

Een solide gids voor SOLID-principes

1. InleidingIn deze tutorial bespreken we de SOLID-principes van Object-Oriented Design.Eerst beginnen we met het onderzoeken van de redenen waarom ze tot stand kwamen en waarom we ze zouden moeten overwegen bij het ontwerpen van software. Vervolgens schetsen we elk principe samen met een voorbeeldcode om het punt te benadrukken.
Strings aaneenschakelen in Java

Strings aaneenschakelen in Java

1. InleidingJava biedt een aanzienlijk aantal methoden en klassen die zijn toegewezen aan aaneenschakeling Snaren.In deze tutorial zullen we er ook in duiken geef een overzicht van enkele veelvoorkomende valkuilen en slechte praktijken.2. StringBuilderDe eerste is de nederige StringBuilder. Deze klas biedt een scala aan Draad-het bouwen van hulpprogramma's dat maakt het gemakkelijk werk Draad manipulatie.
Een gids voor Java-sockets

Een gids voor Java-sockets

1. OverzichtDe voorwaarde stopcontact programmeren verwijst naar het schrijven van programma's die worden uitgevoerd op meerdere computers waarin de apparaten allemaal met elkaar zijn verbonden via een netwerk.Er zijn twee communicatieprotocollen die u kunt gebruiken voor het programmeren van stopcontacten: User Datagram Protocol (UDP) en Transfer Control Protocol (TCP).
Transacties met Spring en JPA

Transacties met Spring en JPA

1. OverzichtDeze tutorial zal bespreken de juiste manier om Spring Transactions te configureren, hoe u de @Transactional annotatie en veelvoorkomende valkuilen.Voor een meer diepgaande discussie over de kernpersistentieconfiguratie, bekijk de Spring with JPA-tutorial.In principe zijn er twee verschillende manieren om transacties te configureren - annotaties en AOP - elk met hun eigen voordelen.
Singletons in Java

Singletons in Java

1. InleidingIn dit korte artikel bespreken we de twee meest populaire manieren om Singletons in gewoon Java te implementeren.2. Op klassen gebaseerde SingletonDe meest populaire benadering is om een ​​Singleton te implementeren door een gewone klas te maken en ervoor te zorgen dat deze het volgende heeft:Een particuliere constructeurEen statisch veld dat zijn enige exemplaar bevatEen statische fabrieksmethode voor het verkrijgen van de instantieWe zullen ook een info-eigenschap toevoegen, alleen voor later gebruik. Onz
Inleiding tot Javadoc

Inleiding tot Javadoc

1. OverzichtGoede API-documentatie is een van de vele factoren die bijdragen aan het algehele succes van een softwareproject.Gelukkig bieden alle moderne versies van de JDK de Javadoc-tool - voor het genereren van API-documentatie op basis van opmerkingen in de broncode.Vereisten:JDK 1.4 (JDK 7+ wordt aanbevolen voor de nieuwste versie van de Maven Javadoc-plug-in)Het JDK / bin map toegevoegd aan het PAD omgevingsvariabele(Optioneel) een IDE met ingebouwde tools2.
Klassen decompileren in Java

Klassen decompileren in Java

1. InleidingIn deze tutorial bespreken we het decompileren van Java-klassen. Als de broncode niet beschikbaar is, helpt het decompileren van Java-klassen bij het debuggen en begrijpen van broncodegedrag.Laten we eens kijken naar de verschillende beschikbare opties.2. Decompileren in IDEAangezien de meeste ontwikkeling plaatsvindt in een geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE), is het logisch dat decompilatie ook in een IDE moet plaatsvinden.
Afhandeling van uitzonderingen in Java

Afhandeling van uitzonderingen in Java

1. OverzichtIn deze tutorial zullen we de basisprincipes van het afhandelen van uitzonderingen in Java doorlopen, evenals enkele van de valstrikken ervan.2. Eerste beginselen2.1. Wat is het?Laten we een vergelijking uit de praktijk maken om uitzonderingen en de afhandeling van uitzonderingen beter te begrijpen.
Bereken Factorial in Java

Bereken Factorial in Java

1. OverzichtGegeven een niet-negatief geheel getal n, faculteit is het product van alle positieve gehele getallen kleiner dan of gelijk aan n.In deze korte tutorial gaan we op verkenning verschillende manieren om faculteit te berekenen voor een bepaald getal in Java.2. Factorial voor getallen tot 202.
Hibernate kan proxy niet initialiseren - geen sessie

Hibernate kan proxy niet initialiseren - geen sessie

1. OverzichtAls we met Hibernate werken, zijn we mogelijk een fout tegengekomen die zegt: org.hibernate.LazyInitializationException: kon proxy niet initialiseren - geen sessie.In deze korte tutorial gaan we dieper in op de hoofdoorzaak van de fout en leren we hoe je deze kunt vermijden.2 De fout begrijpenToegang tot een lui-geladen object buiten de context van een open Hibernate-sessie zal resulteren in deze uitzondering.
Hoe u kunt controleren of Java is geïnstalleerd

Hoe u kunt controleren of Java is geïnstalleerd

1. OverzichtIn deze korte tutorial gaan we een paar manieren bekijken om te bepalen of Java op een computer is geïnstalleerd.2. CommandoregelEerste, laten we een opdrachtvenster of terminal openen en invoeren:> java -versieAls Java is geïnstalleerd en het PATH correct is geconfigureerd, zal onze output vergelijkbaar zijn met:java-versie "1.
Controleer of een string een palindroom is in Java

Controleer of een string een palindroom is in Java

1. InleidingIn dit artikel gaan we kijken hoe we kunnen controleren of een gegeven is Draad is een palindroom dat Java gebruikt.Een palindroom is een woord, zin, nummer of andere tekenreeksen die hetzelfde achterwaarts als voorwaarts lezen, zoals "mevrouw" of "raceauto".2. OplossingenIn de volgende secties zullen we de verschillende manieren bekijken om te controleren of een gegeven is Draad is een palindroom of niet.
Een gids voor de afrondingsmethode in Java

Een gids voor de afrondingsmethode in Java

1. OverzichtIn deze zelfstudie zullen we ons concentreren op een kernaspect van de Java-taal: het afronden methode geleverd door de root Voorwerp klasse.Simpel gezegd, dit wordt genoemd vóór de garbagecollection voor een bepaald object.2. Finalizers gebruikenDe afronden() methode heet de finalizer.
Strings in Java vergelijken

Strings in Java vergelijken

1. OverzichtIn dit artikel zullen we het hebben over de verschillende manieren om te vergelijken Snaren in Java.Net zo Draad is een van de meest gebruikte gegevenstypen in Java, dit is natuurlijk een veel gebruikte bewerking.2. Draad Vergelijking met Draad Klasse2.1. Gebruik makend van “==” VergelijkingsoperatorHet gebruik van de "==" operator voor het vergelijken van tekstwaarden is een van de meest voorkomende fouten die Java-beginners maken. Dit
Het DAO-patroon in Java

Het DAO-patroon in Java

1. OverzichtHet Data Access Object (DAO) -patroon is een structureel patroon waarmee we dat kunnen isoleer de applicatie- / bedrijfslaag van de persistentielaag (meestal een relationele database, maar het kan elk ander persistentiemechanisme zijn) met behulp van een abstracte API.De functionaliteit van deze API is om alle complexiteit van het uitvoeren van CRUD-bewerkingen in het onderliggende opslagmechanisme voor de applicatie te verbergen.
Hoe het laatste teken van een tekenreeks te verwijderen?

Hoe het laatste teken van een tekenreeks te verwijderen?

1. OverzichtIn dit korte artikel gaan we verschillende technieken bekijken en bespreken voor het verwijderen van het laatste teken van een Draad.2. Met behulp van String.substring ()De gemakkelijkste manier is om te gebruiken de ingebouwde deelstring () methode van de Draad klasse.Om het laatste teken van een gegeven te verwijderen Draad, we moeten twee parameters gebruiken: 0 als startindex en index van het voorlaatste teken.
Klasse-laders in Java

Klasse-laders in Java

1. Inleiding tot klasseladers Klasse laders zijn verantwoordelijk voor Java-klassen tijdens runtime dynamisch laden naar de JVM (Java Virtual Machine). Ze maken ook deel uit van de JRE (Java Runtime Environment). Daarom hoeft de JVM niets te weten over de onderliggende bestanden of bestandssystemen om Java-programma's uit te voeren dankzij class loaders.
Gids voor het vluchtige trefwoord in Java

Gids voor het vluchtige trefwoord in Java

1. OverzichtBij gebrek aan noodzakelijke synchronisaties kunnen de compiler, runtime of processors allerlei soorten optimalisaties toepassen. Hoewel deze optimalisaties meestal gunstig zijn, kunnen ze soms subtiele problemen veroorzaken.Caching en herschikking zijn enkele van de optimalisaties die ons in gelijktijdige contexten kunnen verrassen.
Doe een eenvoudig HTTP-verzoek in Java

Doe een eenvoudig HTTP-verzoek in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial presenteren we een manier om HTTP-verzoeken in Java uit te voeren - door de ingebouwde Java-klasse te gebruiken HttpUrlConnection. Merk op dat Java, beginnend met JDK 11, een nieuwe API biedt voor het uitvoeren van HTTP-verzoeken, die bedoeld is als vervanging voor het HttpUrlConnection, de HttpClient API.