Categorie: Programmeren

Een-op-een-relatie in JPA

Een-op-een-relatie in JPA

1. InleidingIn deze zelfstudie bekijken we verschillende manieren om een-op-een-toewijzingen in JPA te maken.We hebben basiskennis van het Hibernate-framework nodig, dus bekijk onze Guide to Hibernate 5 with Spring voor extra achtergrondinformatie.2. BeschrijvingStel dat we een gebruikersbeheersysteem aan het bouwen zijn en dat onze baas ons vraagt ​​om voor elke gebruiker een postadres op te slaan. Een
Ant vs Maven vs Gradle

Ant vs Maven vs Gradle

Dit artikel maakt deel uit van een reeks: • Inleiding tot Gradle• Ant vs Maven vs Gradle (huidig ​​artikel) • Aangepaste Gradle-plug-ins schrijven• Een vetpot maken in Gradle1. InleidingIn dit artikel zullen we onderzoeken drie Java-ontwikkelaars voor automatiseringstools die het JVM-ecosysteem domineerden: Ant, Maven en Gradle.We zullen ze
Bedrading in het voorjaar: @Autowired, @Resource en @Inject

Bedrading in het voorjaar: @Autowired, @Resource en @Inject

1. OverzichtDit Spring Framework-artikel zal het gebruik van annotaties met betrekking tot afhankelijkheidsinjectie demonstreren, namelijk het @Resource, @Injecteren, en @Autowired annotaties. Deze annotaties bieden klassen een declaratieve manier om afhankelijkheden op te lossen. Bijvoorbeeld:@Autowired ArbitrateClass arbObject;in plaats van ze direct te instantiëren (de imperatieve manier), bijvoorbeeld:ArbitrateClass arbObject = nieuwe ArbitrateClass ();Twee van de drie annotaties horen bij het Java-uitbreidingspakket: javax.
Hoe een Java-thread te doden

Hoe een Java-thread te doden

1. InleidingIn dit korte artikel, we behandelen het stoppen van een Draad in Java - wat niet zo eenvoudig is sinds de Thread.stop () methode is verouderd.Zoals uitgelegd in deze update van Oracle, hou op() kan leiden tot beschadiging van bewaakte objecten.2. Met behulp van een vlagLaten we beginnen met een klas die een thread maakt en start.
Een aangepaste annotatie maken in Java

Een aangepaste annotatie maken in Java

1. InleidingJava-annotaties zijn een mechanisme om metadata-informatie aan onze broncode toe te voegen. Ze zijn een krachtig onderdeel van Java en zijn toegevoegd in JDK5. Annotaties bieden een alternatief voor het gebruik van XML-descriptoren en markeringsinterfaces.Hoewel we ze kunnen koppelen aan pakketten, klassen, interfaces, methoden en velden, hebben annotaties op zich geen effect op de uitvoering van een programma.
Een lijst converteren naar een string in Java

Een lijst converteren naar een string in Java

1. InleidingIn dit korte artikel zullen we bekijken hoe u een Lijst van elementen naar een Draad. Dit kan handig zijn in bepaalde scenario's, zoals het afdrukken van de inhoud naar de console in een voor mensen leesbare vorm voor inspectie / foutopsporing.2. Standaard toString () op een LijstEen van de eenvoudigste manieren is om gewoon de toString () methode op de Lijst:@Test openbare leegte whenListToString_thenPrintDefault () {List intLIst = Arrays.
Gids voor Java URL-codering / decodering

Gids voor Java URL-codering / decodering

1. InleidingSimpel gezegd, URL-codering vertaalt speciale tekens van de URL naar een weergave die voldoet aan de specificatie en correct kan worden begrepen en geïnterpreteerd.In dit artikel zullen we ons concentreren op hoe u de URL of formuliergegevens codeert / decodeert zodat het zich aan de specificaties houdt en correct over het netwerk verzendt.
Inleiding tot JAX-WS

Inleiding tot JAX-WS

1. OverzichtJava API voor XML Web Services (JAX-WS) is een gestandaardiseerde API voor het maken en gebruiken van SOAP-webservices (Simple Object Access Protocol).In dit artikel maken we een SOAP-webservice en maken we er verbinding mee via JAX-WS.2. ZEEPSOAP is een XML-specificatie voor het verzenden van berichten via een netwerk.
Hoe java.lang.UnsupportedClassVersionError

Hoe java.lang.UnsupportedClassVersionError

1. InleidingIn deze korte tutorial gaan we leren wat de oorzaak is van de Java-runtime-fout java.lang.UnsupportedClassVersionError: niet-ondersteunde major.minor-versie en hoe u dit kunt oplossen.2. Een blik op de foutLaten we beginnen met een voorbeeldfout te bekijken:Uitzondering in thread "main" java.
Waarden aan Java Enum koppelen

Waarden aan Java Enum koppelen

1. InleidingDe Java opsomming type biedt een taalondersteunde manier om constante waarden te maken en te gebruiken. Door een eindige reeks waarden te definiëren, kan de opsomming is meer type-safe dan constante letterlijke variabelen zoals Draad of int.Echter, opsomming waarden zijn vereist om geldige ID's te zijn, en we worden aangemoedigd om SCREAMING_SNAKE_CASE volgens afspraak te gebruiken.
Apache Maven-zelfstudie

Apache Maven-zelfstudie

1. InleidingHet bouwen van een softwareproject bestaat doorgaans uit taken als het downloaden van afhankelijkheden, het plaatsen van extra jars op een klassenpad, het compileren van broncode in binaire code, het uitvoeren van tests, het verpakken van gecompileerde code in implementeerbare artefacten zoals JAR-, WAR- en ZIP-bestanden, en het implementeren van deze artefacten naar een applicatieserver of repository.
Aantal cijfers in een geheel getal in Java

Aantal cijfers in een geheel getal in Java

1. InleidingIn deze korte tutorial zullen we verkennen verschillende manieren om het aantal cijfers in een Geheel getal in Java.We analyseren ook die verschillende methoden en kijken welk algoritme het beste in onze situatie past.2. Aantal cijfers in een Geheel getalVoor de hier besproken methoden beschouwen we alleen positieve gehele getallen.
Manieren om een ​​lijst in Java te herhalen

Manieren om een ​​lijst in Java te herhalen

1. InleidingHet herhalen van de elementen van een lijst is een van de meest voorkomende taken in een programma.In deze zelfstudie gaan we verschillende manieren bekijken om dit in Java te doen. We zullen ons concentreren op het op volgorde doorlopen van de lijst, hoewel omgekeerd ook eenvoudig is.2. voor LusLaten we eerst wat bekijken voor loop opties.
Gids voor java.util.concurrent.Future

Gids voor java.util.concurrent.Future

1. OverzichtIn dit artikel gaan we meer leren over Toekomst. Een interface die al bestaat sinds Java 1.5 en erg handig kan zijn bij het werken met asynchrone oproepen en gelijktijdige verwerking.2. Creëren FuturesSimpel gezegd, de Toekomst class vertegenwoordigt een toekomstig resultaat van een asynchrone berekening - een resultaat dat uiteindelijk zal verschijnen in de Toekomst nadat de verwerking is voltooid.
Overzicht van JPA / Hibernate Cascade-typen

Overzicht van JPA / Hibernate Cascade-typen

1. InleidingIn deze tutorial bespreken we wat cascadering is in JPA / Hibernate. Vervolgens behandelen we de verschillende cascade-typen die beschikbaar zijn, samen met hun semantiek.2. Wat is trapsgewijs?Entiteitsrelaties zijn vaak afhankelijk van het bestaan ​​van een andere entiteit, bijvoorbeeld de Persoon–Adres relatie. Zonde
Statische en standaardmethoden in interfaces in Java

Statische en standaardmethoden in interfaces in Java

1. OverzichtJava 8 bracht een paar gloednieuwe functies naar de tafel, waaronder lambda-expressies, functionele interfaces, methodeverwijzingen, streams, optioneel en statisch en standaard methoden in interfaces.Sommigen van hen zijn al behandeld in dit artikel. Niettemin, statisch en standaard methoden in interfaces verdienen op zichzelf een diepere kijk.
Lees en schrijf gebruikersinvoer in Java

Lees en schrijf gebruikersinvoer in Java

1. InleidingIn deze korte tutorial zullen we demonstreren verschillende manieren om een ​​console te gebruiken voor gebruikersinvoer en -uitvoer in Java.We zullen een paar methoden van de Scanner class voor het afhandelen van invoer, en dan zullen we enkele eenvoudige uitvoer laten zien met behulp van System.out.
Inleiding tot Spring Batch

Inleiding tot Spring Batch

1. InleidingIn dit artikel gaan we ons concentreren op een praktische, codegerichte introductie van Spring Batch. Spring Batch is een verwerkingsraamwerk dat is ontworpen voor een robuuste uitvoering van taken.Het is de huidige versie 3.0, die Spring 4 en Java 8 ondersteunt. Het is ook geschikt voor JSR-352, wat een nieuwe Java-specificatie is voor batchverwerking.
Inzicht in geheugenlekken in Java

Inzicht in geheugenlekken in Java

1. InleidingEen van de belangrijkste voordelen van Java is het geautomatiseerde geheugenbeheer met behulp van de ingebouwde Garbage Collector (of GC in het kort). De GC zorgt impliciet voor het toewijzen en vrijmaken van geheugen en is dus in staat om de meeste problemen met geheugenlekken op te lossen.
Een gids voor cron-expressies

Een gids voor cron-expressies

1. OverzichtSimpel gezegd, cron is een basisprogramma dat beschikbaar is op Unix-gebaseerde systemen. Hiermee kunnen gebruikers taken plannen die periodiek op een bepaalde datum / tijd worden uitgevoerd. En het is natuurlijk een geweldig hulpmiddel voor het automatiseren van veel procesruns die anders menselijke tussenkomst zouden vereisen.
Gecontroleerde en ongecontroleerde uitzonderingen in Java

Gecontroleerde en ongecontroleerde uitzonderingen in Java

1. OverzichtJava-uitzonderingen vallen in twee hoofdcategorieën: gecontroleerde uitzonderingen en niet-gecontroleerde uitzonderingen. In dit artikel geven we enkele codevoorbeelden over hoe u ze kunt gebruiken.2. Gecontroleerde uitzonderingenIn het algemeen vertegenwoordigen aangevinkte uitzonderingen fouten die buiten de controle van het programma vallen.
Het vinden van de grootste gemene deler in Java

Het vinden van de grootste gemene deler in Java

1. OverzichtIn de wiskunde is de GCD van twee gehele getallen, die niet nul zijn het grootste positieve gehele getal dat elk van de gehele getallen gelijkmatig verdeelt.In deze zelfstudie bekijken we drie benaderingen om de grootste gemene deler (GCD) van twee gehele getallen te vinden. Verder zullen we hun implementatie in Java bekijken.
Gids voor de voltooide toekomst

Gids voor de voltooide toekomst

1. InleidingDeze tutorial is een gids voor de functionaliteit en gebruiksscenario's van het CompletableFuture klasse die werd geïntroduceerd als een Java 8 Concurrency API-verbetering.2. Asynchrone berekening in JavaAsynchrone berekeningen zijn moeilijk te beredeneren. Meestal willen we elke berekening beschouwen als een reeks stappen, maar in het geval van asynchrone berekening, acties die worden weergegeven als callbacks zijn meestal ofwel verspreid over de code of diep in elkaar genest.
Beknopte handleiding voor Spring Bean Scopes

Beknopte handleiding voor Spring Bean Scopes

1. OverzichtIn deze korte zelfstudie leert u over de verschillende soorten bean scopes in het Spring-framework.De reikwijdte van een boon bepaalt de levenscyclus en zichtbaarheid van die boon in de contexten waarin deze wordt gebruikt.De nieuwste versie van Spring Framework definieert 6 soorten scopes:singletonvoorlopig ontwerpverzoeksessietoepassingwebsocketDe laatste vier genoemde scopes aanvraag, sessie, aanvraag en websocket zijn alleen beschikbaar in een webbewuste applicatie.
Vermijd Check for Null-instructie in Java

Vermijd Check for Null-instructie in Java

1. OverzichtOver het algemeen, nul variabelen, verwijzingen en verzamelingen zijn lastig te verwerken in Java-code. Ze zijn niet alleen moeilijk te identificeren, maar ze zijn ook complex om mee om te gaan.In feite, elke misser in het omgaan met nul kan niet worden geïdentificeerd tijdens het compileren en resulteert in een NullPointerException tijdens runtime.
Veerboot-actuator

Veerboot-actuator

1. OverzichtIn dit artikel introduceren we de Spring Boot Actuator. We behandelen eerst de basisprincipes en bespreken vervolgens in detail wat er beschikbaar is in Spring Boot 2.x vs 1.x.We zullen leren hoe we deze monitoringtool kunnen gebruiken, configureren en uitbreiden in Spring Boot 2.x en WebFlux, gebruikmakend van het reactieve programmeermodel.
Slaapstand tweede niveau cache

Slaapstand tweede niveau cache

1. OverzichtEen van de voordelen van database-abstractielagen zoals ORM-frameworks (object-relationele mapping) is hun mogelijkheid om gegevens transparant te cachen opgehaald uit de onderliggende winkel. Dit helpt de kosten voor databasetoegang voor vaak geraadpleegde gegevens te elimineren.Prestatieverbeteringen kunnen aanzienlijk zijn als de lees / schrijf-verhoudingen van gecachte inhoud hoog zijn, vooral voor entiteiten die bestaan ​​uit grote objectgrafieken.In d
Voeg een karakter toe aan een string op een bepaalde positie

Voeg een karakter toe aan een string op een bepaalde positie

1. InleidingIn deze korte tutorial zullen we laten zien hoe u een teken kunt toevoegen op een bepaalde positie in een Draad in Java.We zullen drie implementaties presenteren van een eenvoudige functie die het origineel gebruikt Draad, een karakter en de positie waar we het moeten toevoegen.Omdat de String-klasse definitief en onveranderlijk is, zou de functie een new Draad met het toegevoegde karakter.
Inleiding tot Java-servlets

Inleiding tot Java-servlets

1. OverzichtIn dit artikel zullen we een kernaspect van webontwikkeling in Java bekijken: Servlets.2. De servlet en de container Simpel gezegd, een Servlet is een klasse die verzoeken afhandelt, verwerkt en beantwoordt met een antwoord.We kunnen bijvoorbeeld een servlet gebruiken om invoer van een gebruiker te verzamelen via een HTML-formulier, records uit een database op te vragen en webpagina's dynamisch te maken.
JSON in Java

JSON in Java

Jackson Top Ik heb zojuist het nieuwe aangekondigd Leer de lente natuurlijk, gericht op de basisprincipes van Spring 5 en Spring Boot 2: >> BEKIJK DE CURSUS1. OverzichtWerken met JSON-gegevens in Java kan eenvoudig zijn, maar - zoals bijna alles in Java - zijn er veel opties en bibliotheken waaruit we kunnen kiezen.
Methode overbelasting en overschrijven in Java

Methode overbelasting en overschrijven in Java

1. OverzichtOverbelasting en overschrijven van methoden zijn sleutelbegrippen van de programmeertaal Java, en als zodanig verdienen ze een diepgaande blik.In dit artikel leren we de basisprincipes van deze concepten en zien we in welke situaties ze nuttig kunnen zijn.2. Methode overbelastingOverbelasting van methoden is een krachtig mechanisme waarmee we samenhangende klasse-API's kunnen definiëren.
Aan de slag met Java-eigenschappen

Aan de slag met Java-eigenschappen

1. OverzichtDe meeste Java-toepassingen moeten op een bepaald moment eigenschappen gebruiken, meestal om eenvoudige parameters op te slaan als sleutel / waarde-paren, buiten de gecompileerde code.En dus heeft de taal eersteklas ondersteuning voor eigenschappen - het java.util.Properties - een utility-klasse die is ontworpen voor het omgaan met dit type configuratiebestanden.
Een eenvoudige gids voor pooling van verbindingen in Java

Een eenvoudige gids voor pooling van verbindingen in Java

1. OverzichtPooling van verbindingen is een bekend gegevenstoegangspatroon, waarvan het belangrijkste doel is om de overhead te verminderen die gepaard gaat met het uitvoeren van databaseverbindingen en het lezen / schrijven van databasebewerkingen.In een notendop, een verbindingspool is, op het meest basale niveau, een cache-implementatie voor databaseverbindingen, die kan worden geconfigureerd om aan specifieke vereisten te voldoen.
Basisprincipes van Java Bean-validatie

Basisprincipes van Java Bean-validatie

1. OverzichtIn deze korte tutorial behandelen we de basisprincipes van het valideren van een Java-bean met het standaard framework - JSR 380, ook wel bekend als Bean Validatie 2.0.Het valideren van gebruikersinvoer is een veel voorkomende vereiste in de meeste toepassingen. En het Java Bean Validation-framework is de de facto standaard geworden voor het omgaan met dit soort logica.
Hibernate Many to Many Annotation Tutorial

Hibernate Many to Many Annotation Tutorial

1. InleidingIn deze korte zelfstudie bekijken we snel hoe de @Veel te veel annotatie kan worden gebruikt voor het specificeren van dit type relaties in Hibernate.2. Een typisch voorbeeldLaten we beginnen met een eenvoudig diagram voor entiteitsrelaties, dat de veel-op-veel-associatie tussen twee entiteiten laat zien werknemer en project:In dit scenario kan elk gegeven werknemer kan worden toegewezen aan meerdere projecten en een project kan meerdere werknemers hebben die ervoor werken, wat leidt tot een veel-op-veel-associatie tussen de twee.
Gebruik van de Not Operator in If-voorwaarden in Java

Gebruik van de Not Operator in If-voorwaarden in Java

1. InleidingIn Java's if-else-verklaringen kunnen we een bepaalde actie ondernemen wanneer een uitdrukking dat is waar, en een alternatief wanneer het is false. In deze zelfstudie leren we hoe u de logica omkeert met behulp van de niet operator.2. Het als-anders SverklaringLaten we beginnen met een simpele als-anders uitspraak:boolean isValid = true; if (isValid) {System.
Test een REST API met curl

Test een REST API met curl

1. OverzichtDeze tutorial geeft een kort overzicht van het testen van een REST API met krullen.krullen is een opdrachtregelprogramma voor het overdragen van gegevens en ondersteunt ongeveer 22 protocollen, waaronder HTTP. Deze combinatie maakt het een zeer goede ad-hoc tool om onze REST-services te testen.
Converteer Datum naar LocalDate of LocalDateTime en terug

Converteer Datum naar LocalDate of LocalDateTime en terug

1. OverzichtVanaf Java 8 hebben we een nieuwe Date API: java.time.Soms moeten we echter nog conversies uitvoeren tussen de nieuwe en oude API's en werken met datumweergaven van beide.2. Converteren java.util.Date naar java.time.LocalDateLaten we beginnen met het converteren van de oude datumweergave naar de nieuwe.
De Spring @Qualifier-annotatie

De Spring @Qualifier-annotatie

1. OverzichtIn dit artikel zullen we onderzoeken wat de @Kwalificatie annotatie kan ons daarbij helpen, welke problemen het oplost en hoe het te gebruiken.We zullen ook uitleggen hoe het verschilt van de @Primair annotatie en van autowiring op naam.2. Autowire Noodzaak voor ondubbelzinnig makenDe @Autowired annotatie is een geweldige manier om de noodzaak om een ​​afhankelijkheid in Spring expliciet te maken. En
Gids voor de Java-wachtrijinterface

Gids voor de Java-wachtrijinterface

1. InleidingIn deze tutorial bespreken we Java's Wachtrij koppel.Ten eerste zullen we neem een kijkje bij wat een Wachtrij doet, en enkele van de belangrijkste methoden. Vervolgens duiken we in een aantal implementaties die Java standaard levert.Ten slotte zullen we het hebben over draadveiligheid voordat we alles inpakken.
Inleiding tot het gebruik van Thymeleaf in het voorjaar

Inleiding tot het gebruik van Thymeleaf in het voorjaar

1. InleidingThymeleaf is een Java-sjabloonengine voor het verwerken en maken van HTML, XML, JavaScript, CSS en tekst.In dit artikel zullen we bespreken hoe Thymeleaf met Spring te gebruiken samen met enkele basisgebruiksvoorbeelden in de weergavelaag van een Spring MVC-applicatie.De bibliotheek is extreem uitbreidbaar en de natuurlijke sjablonen zorgen ervoor dat er prototypes van sjablonen kunnen worden gemaakt zonder back-end - wat de ontwikkeling erg snel maakt in vergelijking met andere populaire sjabloonengines zoals JSP.
Abstract fabriekspatroon in Java

Abstract fabriekspatroon in Java

1. OverzichtIn dit artikel bespreken we het ontwerppatroon van Abstract Factory.In het boek Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software staat dat een Abstract Factory "Biedt een interface voor het maken van families van verwante of afhankelijke objecten zonder hun concrete klassen te specificeren".
Hoe een bestand te kopiëren met Java

Hoe een bestand te kopiëren met Java

1. OverzichtIn dit artikel bespreken we veelgebruikte manieren om bestanden in Java te kopiëren.Eerst gebruiken we de standaard IO en NIO.2 API's en twee externe bibliotheken: commons-io en guava.2. IO API (vóór JDK7)Allereerst, naarkopieer een bestand met java.io API, we moeten een stream openen, de inhoud doorlopen en naar een andere stream schrijven:@Test openbare leegte gegevenIoAPI_whenCopied_thenCopyExistsWithSameContents () gooit IOException {File copied = new File ("src / test / resources / copiedWithIo.
Splits een string in Java

Splits een string in Java

1. InleidingSplitsen Snaren is een zeer frequente operatie; deze korte tutorial is gericht op een deel van de API die we kunnen gebruiken om dit eenvoudig in Java te doen.2. String.split ()Laten we beginnen met de kernbibliotheek - het Draad klasse zelf biedt een splitsen () methode - wat erg handig en voldoende is voor de meeste scenario's.
De Trie-gegevensstructuur in Java

De Trie-gegevensstructuur in Java

1. OverzichtDatastructuren vormen een cruciale troef bij het programmeren van computers, en het is erg belangrijk om te weten wanneer en waarom ze moeten worden gebruikt.Dit artikel is een korte inleiding tot de gegevensstructuur trie (uitgesproken als "proberen"), de implementatie ervan en de analyse van de complexiteit.
Spring met Maven

Spring met Maven

InhoudsopgaveOverzichtBasic Spring Dependencies met MavenSpring Persistence met MavenSpring MVC met MavenSpring Security met MavenSpring Test met MavenMijlpalen gebruikenSnapshots gebruikenConclusie1. OverzichtDeze zelfstudie illustreert hoe u moet instellen de afhankelijkheden van de lente via Maven.
Een beknopte handleiding voor Spring @Value

Een beknopte handleiding voor Spring @Value

1. OverzichtIn deze korte tutorial gaan we dat doen kijk eens naar de @Waarde Lente annotatie.Deze annotatie kan worden gebruikt voor het injecteren van waarden in velden in door Spring beheerde bonen, en kan worden toegepast op het parameterniveau van het veld of de constructor / methode.2. Instellen van de applicatieOm verschillende soorten gebruik voor deze annotatie te beschrijven, moeten we een eenvoudige configuratieklasse voor de Spring-applicatie configureren.
Samenstelling, aggregatie en associatie in Java

Samenstelling, aggregatie en associatie in Java

1. InleidingObjecten hebben onderlinge relaties, zowel in het echte leven als tijdens het programmeren. Soms is het moeilijk om deze relaties te begrijpen of te implementeren.In deze tutorial zullen we ons concentreren op Java's kijk op drie soms gemakkelijk door elkaar te halen soorten relaties: compositie, aggregatie en associatie.
Controleer of Two Strings anagrammen zijn in Java

Controleer of Two Strings anagrammen zijn in Java

1. OverzichtVolgens Wikipedia is een anagram een ​​woord of zin die wordt gevormd door de letters van een ander woord of een andere zin te herschikken.We kunnen dit generaliseren in stringverwerking door dat te zeggen een anagram van een string is een andere string met exact dezelfde hoeveelheid van elk teken erin, in willekeurige volgorde.In d
Java-gelijktijdigheid

Java-gelijktijdigheid

Basisbeginselen van Java-gelijktijdigheid Overzicht van het bestand java.util.concurrent Gids voor het gesynchroniseerde trefwoord in Java Gids voor het vluchtige trefwoord in Java Gids voor java.util.concurrent.Future Een inleiding tot ThreadLocal in Java Levenscyclus van een draad in Java Hoe een Java-thread te doden Inleiding tot Thread Pools in Java Implementatie van een uitvoerbare versus verlenging van een discussielijn wacht en meld () Methoden in Java Uitvoerbaar versus opvraagbaar in Java Verschil tussen wachten en slapen in Java De methode Thread.
Verwijder of vervang een deel van een string in Java

Verwijder of vervang een deel van een string in Java

1. OverzichtIn deze tutorial gaan we kijken naar verschillende manieren waarop we een deel van een Draad in Java.We onderzoeken het verwijderen en / of vervangen van een subtekenreeks met behulp van een Draad API en vervolgens een StringBuilder API en tenslotte met behulp van de StringUtils klasse van Apache Commons-bibliotheek.
Inleiding tot Minimax-algoritme met een Java-implementatie

Inleiding tot Minimax-algoritme met een Java-implementatie

1. OverzichtIn dit artikel gaan we het Minimax-algoritme en zijn toepassingen in AI bespreken. Omdat het een speltheorie-algoritme is, zullen we er een eenvoudig spel mee implementeren.We bespreken ook de voordelen van het gebruik van het algoritme en kijken hoe het kan worden verbeterd.2. InleidingMinimax is een besluitvormingsalgoritme, meestal gebruikt in turn-based games voor twee spelers.
Testen in Spring Boot

Testen in Spring Boot

1. OverzichtIn deze tutorial zullen we kijken naar het schrijven van tests met behulp van de framework-ondersteuning in Spring Boot. We behandelen unit-tests die afzonderlijk kunnen worden uitgevoerd, evenals integratietests die de Spring-context opstarten voordat tests worden uitgevoerd.Als je nieuw bent bij Spring Boot, bekijk dan onze introductie tot Spring Boot.
BigDecimal en BigInteger in Java

BigDecimal en BigInteger in Java

1. OverzichtIn deze tutorial zullen we demonstreren BigDecimal en de BigInteger klassen.We beschrijven de twee gegevenstypen, hun kenmerken en hun gebruiksscenario's. We zullen ook kort ingaan op de verschillende bewerkingen met behulp van de twee klassen.2. BigDecimalBigDecimal vertegenwoordigt een onveranderlijk decimaal getal met willekeurige precisie.
Gids voor het Fork / Join Framework in Java

Gids voor het Fork / Join Framework in Java

1. OverzichtHet fork / join-framework werd gepresenteerd in Java 7. Het biedt tools om parallelle verwerking te versnellen door te proberen alle beschikbare processorkernen te gebruiken - wat wordt bereikt door een verdeel en heers aanpak.In de praktijk betekent dit dat het raamwerk eerste "vorken", waarbij de taak recursief wordt opgedeeld in kleinere onafhankelijke subtaken totdat ze eenvoudig genoeg zijn om asynchroon te worden uitgevoerd.
Praktische Java-voorbeelden van de Big O-notatie

Praktische Java-voorbeelden van de Big O-notatie

1. OverzichtIn deze tutorial zullen we praten over wat Big O Notation betekent. We zullen een paar voorbeelden doornemen om het effect ervan op de looptijd van uw code te onderzoeken.2. De intuïtie van Big O-notatieWe horen vaak de prestaties van een algoritme beschreven met behulp van Big O Notation.
Converteer String naar JsonObject met Gson

Converteer String naar JsonObject met Gson

1. OverzichtWanneer we met JSON in Java werken met behulp van de Gson-bibliotheek, hebben we verschillende opties tot onze beschikking om onbewerkte JSON om te zetten naar andere klassen of datastructuren waarmee we gemakkelijker kunnen werken.We kunnen bijvoorbeeld JSON-strings converteren naar een Kaart of maak een aangepaste klasse met toewijzingen.
Een inleiding tot ThreadLocal in Java

Een inleiding tot ThreadLocal in Java

1. OverzichtIn dit artikel zullen we kijken naar de ThreadLocal construeren vanuit de java.lang pakket. Dit geeft ons de mogelijkheid om gegevens afzonderlijk op te slaan voor de huidige thread - en deze eenvoudig in een speciaal type object te wikkelen.2. ThreadLocal APIDe TheadLocal construct stelt ons in staat om gegevens op te slaan die zullen worden alleen toegankelijk door een specifieke draad.
Een gids voor ConcurrentMap

Een gids voor ConcurrentMap

1. OverzichtKaarten zijn natuurlijk een van de meest voorkomende stijlen van Java-collecties.En, belangrijker nog, Hash kaart is geen threadveilige implementatie, terwijl Hashtable biedt thread-veiligheid door operaties te synchroniseren.Hoewel Hashtable is draadveilig, het is niet erg efficiënt.
Reguliere expressies  s en  s + in Java

Reguliere expressies s en s + in Java

1. OverzichtStringvervanging is een standaardbewerking wanneer we strings in Java verwerken.Dankzij de handige vervang alles() methode in de Draad class, kunnen we gemakkelijk stringvervanging doen met reguliere expressies. Soms kunnen de uitdrukkingen echter verwarrend zijn, bijvoorbeeld \ s en \ s +.
Overerving en samenstelling (Is-a versus Has-a-relatie) in Java

Overerving en samenstelling (Is-a versus Has-a-relatie) in Java

1. OverzichtOvererving en compositie - samen met abstractie, inkapseling en polymorfisme - zijn hoekstenen van objectgeoriënteerd programmeren (OOP).In deze tutorial behandelen we de basisprincipes van overerving en compositie, en we zullen ons sterk concentreren op het ontdekken van de verschillen tussen de twee soorten relaties.
Een gids voor Java Regular Expressions API

Een gids voor Java Regular Expressions API

1. OverzichtIn dit artikel bespreken we de Java Regex API en hoe reguliere expressies kunnen worden gebruikt in de programmeertaal Java.In de wereld van reguliere expressies zijn er veel verschillende smaken om uit te kiezen, zoals grep, Perl, Python, PHP, awk en nog veel meer.Dit betekent dat een reguliere expressie die in de ene programmeertaal werkt, mogelijk niet werkt in een andere.
Nummeropmaak in Java

Nummeropmaak in Java

1. OverzichtIn deze zelfstudie bekijken we verschillende benaderingen van nummeropmaak in Java en hoe u deze kunt implementeren.2. Basisgetalopmaak met Tekenreeks # formaatDe Tekenreeks # formaat methode is erg handig voor het opmaken van getallen. De methode heeft twee argumenten. Het eerste argument beschrijft het patroon van hoeveel decimalen we willen zien, en het tweede argument is de gegeven waarde:dubbele waarde = 4.
Foutafhandeling voor REST met Spring

Foutafhandeling voor REST met Spring

REST Top Ik heb zojuist het nieuwe aangekondigd Leer de lente natuurlijk, gericht op de basisprincipes van Spring 5 en Spring Boot 2: >> BEKIJK DE CURSUS1. OverzichtDeze tutorial zal illustreren hoe u Exception Handling met Spring implementeert voor een REST API. We krijgen ook een klein historisch overzicht en zien welke nieuwe opties de verschillende versies hebben geïntroduceerd.
Gretig / lui laden in slaapstand

Gretig / lui laden in slaapstand

Persistentie top Ik heb zojuist het nieuwe aangekondigd Leer de lente natuurlijk, gericht op de basisprincipes van Spring 5 en Spring Boot 2: >> BEKIJK DE CURSUS1. InleidingWanneer u met een ORM werkt, kan het ophalen / laden van gegevens worden ingedeeld in twee typen: gretig en lui.In dit korte artikel gaan we op verschillen wijzen en laten we zien dat deze kunnen worden gebruikt in Hibernate.
Download een bestand van een URL in Java

Download een bestand van een URL in Java

1. InleidingIn deze tutorial zullen we verschillende methoden zien die we kunnen gebruiken om een ​​bestand te downloaden.We behandelen voorbeelden variërend van het basisgebruik van Java IO tot het NIO-pakket, en enkele veelgebruikte bibliotheken zoals Async Http Client en Apache Commons IO.Ten
De Tomcat java.net.BindException: adres al in gebruik Fout in Java

De Tomcat java.net.BindException: adres al in gebruik Fout in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial zullen we kijken naar de oorzaak van de common java.net.BindingException Fout: adres al in gebruik fout en hoe we ermee kunnen omgaan.2. Wanneer treedt de fout op?Zoals we weten, gebruikt de Apache Tomcat-server standaard de 8080-poort.Poortnummers lopen echter van 0 tot 65535, een poort kan op elk moment maar door één applicatie worden bezet.
Wat is draadveiligheid en hoe bereikt u dit?

Wat is draadveiligheid en hoe bereikt u dit?

1. OverzichtJava ondersteunt standaard multithreading. Dit betekent dat door het gelijktijdig uitvoeren van bytecode in afzonderlijke werkthreads, de JVM in staat is de prestaties van de applicatie te verbeteren.Hoewel multithreading een krachtige functie is, heeft dit een prijs. In omgevingen met meerdere threads moeten we implementaties schrijven op een threadveilige manier.
Wanneer gooit Java de ExceptionInInitializerError?

Wanneer gooit Java de ExceptionInInitializerError?

1. OverzichtIn deze korte tutorial gaan we zien waardoor Java een instantie van het ExceptionInInitializerError uitzondering.We beginnen met een beetje theorie. Dan zien we in de praktijk een paar voorbeelden van deze uitzondering.2. Het ExceptionInInitializerErrorDe ExceptionInInitializerError geeft aan dat er een onverwachte uitzondering is opgetreden in een statische initialisatieprogramma.
De Java-versie instellen in Maven

De Java-versie instellen in Maven

1. OverzichtIn deze korte tutorial laten we zien hoe je dat doet stel de Java-versie in Maven.Voordat we verder gaan, kunnen we controleer de standaard JDK-versie van Maven. Het uitvoeren van het mvn -v commando toont de Java-versie waarin Maven draait.2. Gebruik de compiler-plug-inWe kunnen de gewenste Java-versie specificeren in de compiler-plug-in.
De StackOverflowError in Java

De StackOverflowError in Java

1. OverzichtStackOverflowError kan vervelend zijn voor Java-ontwikkelaars, omdat het een van de meest voorkomende runtime-fouten is die we kunnen tegenkomen.In dit artikel zullen we zien hoe deze fout kan optreden door naar verschillende codevoorbeelden te kijken en hoe we ermee kunnen omgaan.2. Frames stapelen en hoe StackOverflowError Komt voorLaten we beginnen met de basis.
Java Bitwise-operators

Java Bitwise-operators

1. OverzichtOperatoren worden gebruikt in de Java-taal om met gegevens en variabelen te werken.In deze tutorial verkennen we Bitwise Operators en hoe ze werken in Java.2. Bitwise-operatorsBitwise-operators werken met binaire cijfers of bits van invoerwaarden. We kunnen deze toepassen op de integer-typen - lang, int, kort, char, en byte.
Een gids voor de Java API voor WebSocket

Een gids voor de Java API voor WebSocket

1. OverzichtWebSocket biedt een alternatief voor de beperking van efficiënte communicatie tussen de server en de webbrowser door bidirectionele, full-duplex, real-time client / server-communicatie te bieden. De server kan op elk moment gegevens naar de klant sturen. Omdat het via TCP werkt, biedt het ook een low-latency communicatie op laag niveau en vermindert het de overhead van elk bericht.
Scannen van veercomponenten

Scannen van veercomponenten

1. OverzichtIn deze zelfstudie behandelen we het scannen van componenten in het voorjaar. Als we met Spring werken, kunnen we onze lessen annoteren om er Springbonen van te maken. Maar daarnaast, we kunnen Spring vertellen waar ze naar deze geannoteerde klassen moet zoeken omdat ze niet allemaal bonen moeten worden in deze specifieke run.
Gids voor java.util.GregorianCalendar

Gids voor java.util.GregorianCalendar

1. InleidingIn deze tutorial gaan we een snelle blik werpen op de Gregoriaanse kalender klasse.2. Gregoriaanse kalenderGregoriaanse kalender is een concrete implementatie van de abstracte klasse java.util.Calendar. Het is niet verrassend dat de Gregoriaanse kalender de meest gebruikte burgerlijke kalender ter wereld is.
Java-scanner

Java-scanner

1. Overzicht van ScannerIn deze korte zelfstudie laten we zien hoe u de Java Scanner class - om invoer te lezen, patronen met verschillende scheidingstekens te zoeken en over te slaan.2. Scan een bestandLaten we eerst eens kijken hoe we een bestand kunnen lezen met Scanner.In het volgende voorbeeld lezen we dat een bestand “Hallo Wereld”In tokens:@Test public void whenReadFileWithScanner_thenCorrect () gooit IOException {Scanner scanner = nieuwe scanner (nieuw bestand ("test.txt&
Arrays in Java: een naslaggids

Arrays in Java: een naslaggids

1. InleidingIn deze tutorial gaan we dieper in op een kernconcept in de Java-taal - arrays.We zullen eerst zien wat een array is, en vervolgens hoe we ze kunnen gebruiken; in het algemeen bespreken we hoe u:Ga aan de slag met arraysLees en schrijf arrays-elementenLoop over een arrayTransformeer arrays naar andere objecten, zoals Lijst of StreamsSorteer, zoek en combineer arrays2.
Haal substring op van String in Java

Haal substring op van String in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial zullen we ons concentreren op de substring-functionaliteit van Strings in Java.We gebruiken meestal de methoden van de Draad klasse en een paar van Apache Commons ' StringUtils klasse.In alle volgende voorbeelden gaan we deze eenvoudige string gebruiken:String text = "Julia Evans is geboren op 25-09-1984.
Varargs op Java

Varargs op Java

1. InleidingVarargs werden geïntroduceerd in Java 5 en bieden een korte hand voor methoden die een willekeurig aantal parameters van één type ondersteunen.In dit artikel zullen we zien hoe we deze Java-kernfunctie kunnen gebruiken.2. Voorheen VarargsVóór Java 5 moesten we, telkens als we een willekeurig aantal argumenten wilden doorgeven, alle argumenten in een array doorgeven of N-methoden implementeren (één voor elke extra parameter):public String format () {.
Spring Boot met Hibernate

Spring Boot met Hibernate

1. OverzichtIn dit artikel zullen we bekijken hoe u Spring Boot met Hibernate kunt gebruiken.We gaan een eenvoudige Spring Boot-applicatie bouwen en zien hoe gemakkelijk het is om deze te integreren met Hibernate.2. Bootstrapping van de applicatieWe gebruiken Spring Initializr om onze Spring Boot-applicatie op te starten.
Lente @Pathvariable annotatie

Lente @Pathvariable annotatie

1. OverzichtIn deze korte tutorial zullen we de lente verkennen @PathVariable annotatie.Simpel gezegd, de @PathVariable annotatie kan worden gebruikt om sjabloonvariabelen af ​​te handelen in de aanvraag-URI-toewijzing, en gebruik ze als methodeparameters.Laten we eens kijken hoe we het kunnen gebruiken @PathVariable en zijn verschillende attributen.2. E
PDF-bestanden maken in Java

PDF-bestanden maken in Java

1. Inleiding In dit korte artikel zullen we ons concentreren op het maken van een volledig nieuw PDF-document op basis van de populaire iText- en PdfBox-bibliotheek.2. Maven afhankelijkhedenLaten we eens kijken naar de Maven-afhankelijkheden, die in ons project moeten worden opgenomen: com.itextpdf itextpdf 5.
Een string alfabetisch sorteren in Java

Een string alfabetisch sorteren in Java

1. OverzichtIn deze zelfstudie laten we zien hoe u kunt sorteren Draad alfabetisch.Er kunnen genoeg redenen zijn waarom we het zouden willen doen - een daarvan zou validatie kunnen zijn als twee woorden uit dezelfde tekenset bestaan. Op die manier zullen we controleren of ze een anagram zijn.2. Een string sorterenIntern, Draad gebruikt een reeks tekens om mee te werken.
Beknopte handleiding voor veercontrollers

Beknopte handleiding voor veercontrollers

1. InleidingIn dit artikel zullen we ons concentreren op een kernconcept in Spring MVC - Controllers.2. OverzichtLaten we beginnen met een stap terug te doen en een kijkje te nemen het concept van de Voorste controller in de typische lente Model View Controller architectuur.Op een zeer hoog niveau zijn hier de belangrijkste verantwoordelijkheden waar we naar kijken:Onderschept inkomende verzoekenConverteert de payload van het verzoek naar de interne structuur van de gegevensStuurt de gegevens naar Model voor verdere verwerkingHaalt verwerkte gegevens op van het Model en verplaatst die gegevens n
Verschillen tussen Oracle JDK en OpenJDK

Verschillen tussen Oracle JDK en OpenJDK

1. InleidingIn dit artikel zullen we de verschillen tussen Oracle Java Development Kit en OpenJDK onderzoeken. We bekijken ze eerst even en maken dan een vergelijking. Daarna zien we een lijst met andere JDK-implementaties.2. Oracle JDK en Java SE-geschiedenisJDK (Java Development Kit) is een softwareontwikkelingsomgeving die wordt gebruikt bij het programmeren van Java-platforms.
Hoe u een element in een lijst kunt vinden met Java

Hoe u een element in een lijst kunt vinden met Java

1. OverzichtHet vinden van een element in een lijst is een veel voorkomende taak die we als ontwikkelaars tegenkomen.In deze korte tutorial bespreken we verschillende manieren waarop we dit met Java kunnen doen.2. InstallatieLaten we eerst beginnen met het definiëren van een Klant POJO:openbare klasse Klant {privé int id; private String naam; // getters / setters, aangepaste hashcode / is gelijk aan}Dan een ArrayList van klanten:Lijst met klanten = nieuwe ArrayList (); customers.
Implementatie van A * Pathfinding in Java

Implementatie van A * Pathfinding in Java

1. InleidingPathfinding-algoritmen zijn technieken om door kaarten te navigeren, waardoor we een route kunnen vinden tussen twee verschillende punten. Verschillende algoritmen hebben verschillende voor- en nadelen, vaak in termen van de efficiëntie van het algoritme en de efficiëntie van de route die het genereert.
Semaforen in Java

Semaforen in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial verkennen we de basisprincipes van semaforen en mutexen in Java.2. SemafoorWe beginnen met java.util.concurrent.Semaphore. We kunnen semaforen gebruiken om het aantal gelijktijdige threads dat toegang heeft tot een specifieke bron te beperken.In het volgende voorbeeld zullen we een eenvoudige inlogwachtrij implementeren om het aantal gebruikers in het systeem te beperken:klasse LoginQueueUsingSemaphore {private Semaphore semafoor; openbare LoginQueueUsingSemaphore (int slotLimit) {semaphore = new Semaphore (slotLimit); } boolean tryLogin () {retourneer semafoor
Het adapterpatroon in Java

Het adapterpatroon in Java

1. OverzichtIn deze korte tutorial zullen we het adapterpatroon en de Java-implementatie ervan bekijken.2. AdapterpatroonEen adapterpatroon fungeert als een connector tussen twee incompatibele interfaces die anders niet rechtstreeks kunnen worden aangesloten. Een adapter omhult een bestaande klasse met een nieuwe interface zodat deze compatibel wordt met de interface van de client.
Hoe JAVA_HOME te vinden

Hoe JAVA_HOME te vinden

1. InleidingIn dit korte bericht leren we hoe u JAVA_HOME op Windows, Mac en Linux.Zoals we allemaal weten, JAVA_HOME is een omgevingsvariabele die we vaak gebruiken om Java-uitvoerbare bestanden te lokaliseren, zoals Java en Javac.2. Windows-specifieke manieren om te zoekenJAVA_HOMEAls we Windows als besturingssysteem gebruiken, moeten we eerst onze opdrachtregel openen (cmd) en typ:echo% JAVA_HOME%Als JAVA_HOME wordt gedefinieerd in onze omgeving, dan zal het bovenstaande commando het uitprinten.
De Java HashMap onder de motorkap

De Java HashMap onder de motorkap

1. OverzichtIn dit artikel gaan we de meest populaire implementatie van Kaart interface van het Java Collections Framework in meer detail, om verder te gaan waar ons intro-artikel was gebleven.Voordat we aan de slag gaan met de implementatie, is het belangrijk om erop te wijzen dat de primary Lijst en Set collectie-interfaces uitbreiden Verzameling maar Kaart doet niet.
Variabele en methode verbergen in Java

Variabele en methode verbergen in Java

1. InleidingIn deze tutorial we gaan leren over het verbergen van variabelen en methoden in de Java-taal.Eerst zullen we het concept en het doel van elk van deze scenario's begrijpen. Daarna duiken we in de use-cases en bekijken we verschillende voorbeelden.2. Variabele verbergenVariabele verbergen gebeurt wanneer we een eigenschap in een lokale scope declareren die dezelfde naam heeft als degene die we al in de buitenste scope hebben.
Een gids voor REST-verzekerd

Een gids voor REST-verzekerd

Jackson Top Ik heb zojuist het nieuwe aangekondigd Leer de lente natuurlijk, gericht op de basisprincipes van Spring 5 en Spring Boot 2: >> BEKIJK DE CURSUS1. InleidingREST-assured is ontworpen om het testen en valideren van REST API's te vereenvoudigen en wordt sterk beïnvloed door testtechnieken die worden gebruikt in dynamische talen zoals Ruby en Groovy.
Verbind Java met een MySQL-database

Verbind Java met een MySQL-database

Java Top Ik heb zojuist het nieuwe aangekondigd Leer de lente natuurlijk, gericht op de basisprincipes van Spring 5 en Spring Boot 2: >> BEKIJK DE CURSUS1. OverzichtEr zijn veel manieren waarop we vanuit Java verbinding kunnen maken met een MySQL-database en in deze tutorial gaan we verschillende opties onderzoeken om te zien hoe we dit kunnen bereiken.
FileNotFoundException in Java

FileNotFoundException in Java

1. InleidingIn dit artikel gaan we het hebben over een veel voorkomende uitzondering in Java: de FileNotFoundException.We behandelen de gevallen waarin het kan voorkomen, mogelijke manieren om het te behandelen en enkele voorbeelden.2. Wanneer wordt de uitzondering geworpen?Zoals aangegeven in de API-documentatie van Java, kan deze uitzondering optreden als:Een bestand met de opgegeven padnaam doetniet bestaanEen bestand met de opgegeven padnaam doet bestaan maaris ontoegankelijk om de een of andere reden (verzocht om schrijven voor een alleen-lezen bestand, of machtigingen staan ​​geen toegang
Werken met Microsoft Excel in Java

Werken met Microsoft Excel in Java

1.InvoeringIn deze tutorial demonstreren we het gebruik van de Apache POI en JExcel API's voor het werken met Excel-spreadsheets.Beide bibliotheken kunnen worden gebruikt om de inhoud van een Excel-spreadsheet dynamisch te lezen, te schrijven en te wijzigen en bieden een effectieve manier om Microsoft Excel te integreren in een Java-applicatie.
Vragen en antwoorden over Java String-interview

Vragen en antwoorden over Java String-interview

1. InleidingDe Draad class is een van de meest gebruikte klassen in Java, wat taalontwerpers ertoe aanzette het speciaal te behandelen. Dit speciale gedrag maakt het een van de meest populaire onderwerpen in Java-interviews.In deze tutorial bespreken we enkele van de meest voorkomende interviewvragen over Draad.
Een Java-threaddump vastleggen

Een Java-threaddump vastleggen

1. OverzichtIn deze tutorial bespreken we verschillende manieren om de thread-dump van een Java-applicatie vast te leggen.Een threaddump is een momentopname van de status van alle threads van een Java-proces. De status van elke thread wordt weergegeven met een stapeltracering, die de inhoud van de stapel van een thread laat zien.
Inleiding tot SLF4J

Inleiding tot SLF4J

1. OverzichtSimple Logging Facade for Java (afgekort SLF4J) - fungeert als een façade voor verschillende logging-frameworks (bijv. Java.util.logging, logback, Log4j). Het biedt een generieke API die de logging onafhankelijk maakt van de daadwerkelijke implementatie.Hierdoor kunnen verschillende logging-frameworks naast elkaar bestaan.
Mockito Controleer het kookboek

Mockito Controleer het kookboek

1. OverzichtDit kookboek illustreert hoe u Mockito verifieert in verschillende gebruikssituaties.De formaat van het kookboek is voorbeeldgericht en praktisch - geen externe details en uitleg nodig.We zullen zijn een simpele lijst bespotten implementatie:openbare klasse MyList breidt AbstractList uit {@Override public String get (final int index) {return null; } @Override public int size () {return 0; }} 2.