Hoe scherm af te drukken in Java

1. Overzicht

Wanneer u een printscreenactie op uw bureaublad moet uitvoeren, is er een ingebouwde ‘PrntScr'-knop op het toetsenbord om u daarbij te helpen. Soms is dat genoeg.

Maar het probleem doet zich voor wanneer u die actie programmatisch moet uitvoeren. Simpel gezegd, het kan zijn dat u een huidig ​​screenshot moet opslaan als een afbeeldingsbestand met behulp van Java.

Laten we eens kijken hoe we dat kunnen doen.

2. Het Robot Klasse

Java java.awt.Robot class is de belangrijkste API die we gaan gebruiken. Deze aanroep bevat een methode genaamd ‘createScreenCapture‘Die een screenshot maakt wanneer een specifieke vorm wordt gepasseerd:

robot.createScreenCapture (rechthoek); 

Omdat de bovenstaande methode een java.awt.image.BufferedImage Het enige dat u hoeft te doen, is de opgehaalde afbeelding naar een bestand schrijven met de javax.imageio.ImageIOhulpprogramma klasse.

3. Het afbeeldingsbestand vastleggen en opslaan

De Java-code voor het vastleggen en opslaan van afbeeldingen is als volgt:

openbare ongeldige getScreenshot (int timeToWait) gooit uitzondering {Rechthoek rec = nieuwe rechthoek (Toolkit.getDefaultToolkit (). getScreenSize ()); Robotrobot = nieuwe robot (); BufferedImage img = robot.createScreenCapture (rechthoek); ImageIO.write (img, "jpg", setupFileNamePath ()); }

Hier is het mogelijk om een ​​deel van het scherm vast te leggen door de vereiste grootte in te stellen op de java.awt.Rectangle voorbeeld. In het bovenstaande voorbeeld is het echter ingesteld om het volledige scherm vast te leggen door de huidige schermgrootte in te stellen.

4. Conclusie

In deze tutorial hebben we kort gekeken naar het gebruik van een printscreen in Java. De broncode van de bovenstaande voorbeelden is te vinden in het GitHub-project.