HttpClient 4 - Haal de statuscode op

1. Overzicht

In deze zeer korte tutorial zal ik laten zien hoe verkrijg en valideer de StatusCode van de HTTP-respons met behulp van HttpClient 4.

Als je dieper wilt graven en andere coole dingen wilt leren die je kunt doen met de HttpClient - ga dan naar de belangrijkste HttpClient-zelfstudie.

2. Haal de statuscode op uit de HTTP-reactie

Na het verzenden van het Http-verzoek krijgen we een exemplaar terug van org.apache.http.HttpResponse - waarmee we toegang hebben tot de statusregel van het antwoord, en impliciet de statuscode:

response.getStatusLine (). getStatusCode ()

Hiermee kunnen we valideer dat de code die we van de server ontvangen inderdaad correct is:

@Test openbare leegte gegevenGetRequestExecuted_whenAnalyzingTheResponse_thenCorrectStatusCode () gooit ClientProtocolException, IOException {HttpClient client = HttpClientBuilder.create (). Build (); HttpResponse response = client.execute (nieuwe HttpGet (SAMPLE_URL)); int statusCode = response.getStatusLine (). getStatusCode (); assertThat (statusCode, equalTo (HttpStatus.SC_OK)); }

Merk op dat we gebruiken de voorgedefinieerde statuscodes ook beschikbaar in de bibliotheek via org.apache.http.HttpStatus.

3. Conclusie

Dit zeer eenvoudige voorbeeld laat zien hoe statuscodes ophalen en ermee werken met de Apache HttpClient 4.

De implementatie van al deze voorbeelden en codefragmenten is te vinden in mijn github-project - dit is een op Eclipse gebaseerd project, dus het zou gemakkelijk moeten kunnen worden geïmporteerd en uitgevoerd zoals het is.