Schakel Spring Boot Banner uit bij opstarten

1. Inleiding

Spring Boot is een geweldige manier om Java-webtoepassingen te maken, maar een deel van het standaardgedrag is misschien niet voor iedereen ideaal.

Een bijzonder kenmerk is de Spring Boot-banner die bij het opstarten wordt afgedrukt:

Hoewel deze banner doorgaans onschadelijk is, in sommige gevallen kan het wenselijk zijn om deze uit te schakelen. Bijvoorbeeld om fouten te voorkomen met aangepaste logboekconfiguraties of om bandbreedte te besparen met externe logboekaggregatiesystemen.

In deze tutorial zullen we enkele verschillende manieren bekijken om de Spring Boot-banner bij het opstarten uit te schakelen.

2. Configuratie gebruiken

Het gebruik van configuratie is de meest flexibele manier om de opstartbanner uit te schakelen. Het vereist geen codewijzigingen en kan indien nodig gemakkelijk worden teruggedraaid.

We kunnen de opstartbanner uitschakelen met application.properties:

spring.main.banner-mode = uit

Of als we gebruiken application.yaml:

spring: main: banner-mode: "off"

En tot slot, dankzij de externe configuratieondersteuning van Spring Boot, kunnen we het ook uitschakelen door een omgevingsvariabele in te stellen:

SPRING_MAIN_BANNER-MODE = uit

3. Met behulp van code

Naast configuratie zijn er ook meerdere manieren om de Spring Boot-banner uit te schakelen met behulp van code. Het nadeel van het gebruik van code is dat we moeten dit voor elke toepassing doen, en het vereist een codewijziging om terug te draaien.

Bij gebruik van de SpringApplicationBuilder:

nieuwe SpringApplicationBuilder (MyApplication.class) .bannerMode (Banner.Mode.OFF) .run (args)

En bij gebruik SpringApplication:

SpringApplication-app = nieuwe SpringApplication (MyApplication.class); app.setBannerMode (Banner.Mode.OFF); app.run (args);

4. Met behulp van IDE

De meeste moderne IDE's bevatten een manier om de Spring Boot-banner uit te schakelen zonder dat configuratie of code nodig is.

IntelliJ biedt een selectievakje voor Spring Boot-run-configuraties waarmee de banner wordt uitgeschakeld:

5. Wijzig de bannertekst

Een andere manier om de opstartbanner van Spring Boot uit te schakelen, is door verander de bannertekst in een leeg bestand.

We specificeren eerst een aangepast bestand in application.properties:

spring.banner.location = klassepad: /banner.txt

Of, als we YAML gebruiken:

spring: banner: location: classpath: /banner.txt

Vervolgens maken we een nieuw leeg bestand aan in src / main / resources genaamd banner.txt.

6. Conclusie

In deze tutorial hebben we verschillende manieren gezien om de Spring Boot-banner uit te schakelen, met behulp van een combinatie van configuratie of code.