Overzicht van AI-bibliotheken in Java

1. Inleiding

In dit artikel zullen we bekijk een overzicht van bibliotheken met kunstmatige intelligentie (AI) in Java.

Aangezien dit artikel over bibliotheken gaat, maken we geen introductie tot AI zelf. Bovendien is theoretische achtergrond van AI nodig om bibliotheken te gebruiken die in dit artikel worden gepresenteerd.

AI is een zeer breed veld, dus we zullen ons vandaag concentreren op de meest populaire velden, zoals natuurlijke taalverwerking, machine learning, neurale netwerken en meer. Uiteindelijk zullen we enkele interessante AI-uitdagingen noemen waarmee u uw begrip van AI kunt oefenen.

2. Expertsystemen

2.1. Apache Jena

Apache Jena is een open source Java-framework voor het bouwen van semantisch web en gekoppelde datatoepassingen op basis van RDF-gegevens. De officiële website biedt een gedetailleerde tutorial over het gebruik van dit framework met een korte introductie tot RDF-specificatie.

2.2. PowerLoom Knowledge Representation and Reasoning System

PowerLoom is een platform voor het creëren van intelligente, op kennis gebaseerde applicaties. Het biedt Java API met gedetailleerde documentatie die u op deze link kunt vinden.

2.3. d3web

d3web is een open source redeneerengine voor het ontwikkelen, testen en toepassen van probleemoplossende kennis op een gegeven probleemsituatie, met veel algoritmen die al zijn opgenomen. De officiële website biedt een korte inleiding op het platform met veel voorbeelden en documentatie.

2.4. Oog

Eye is een open source redeneerengine voor het uitvoeren van semi-achterwaarts redeneren.

2.5. Tweety

Tweety is een verzameling Java-frameworks voor logische aspecten van AI en kennisrepresentatie. De officiële website biedt documentatie en veel voorbeelden.

3. Neurale netwerken

3.1. Neuroph

Neuroph is een open source Java-framework voor het maken van neurale netwerken. Gebruikers kunnen netwerken maken via de meegeleverde GUI of Java-code. Neuroph biedt API-documentatie waarin ook wordt uitgelegd wat neuraal netwerk eigenlijk is en hoe het werkt.

3.2. Deeplearning4j

Deeplearning4j is een deep learning-bibliotheek voor JVM, maar het biedt ook een API voor het maken van neurale netwerken. De officiële website biedt veel tutorials en eenvoudige theoretische uitleg voor deep learning en neurale netwerken.

4. Natuurlijke taalverwerking

4.1. Apache OpenNLP

Apache OpenNLP-bibliotheek is een op machine learning gebaseerde toolkit voor de verwerking van tekst in natuurlijke taal. De officiële website biedt API-documentatie met informatie over het gebruik van de bibliotheek. Hier is een inleiding tot Apache OpenNLP.

4.2. Stanford CoreNLP

Stanford CoreNLP is het meest populaire Java NLP-framework dat verschillende tools biedt voor het uitvoeren van NLP-taken. De officiële website biedt tutorials en documentatie met informatie over het gebruik van dit framework.

5. Machine leren

5.1. Java Machine Learning-bibliotheek (Java-ML)

Java-ML is een open source Java-framework dat verschillende algoritmen voor machine learning biedt, specifiek voor programmeurs. De officiële website biedt API-documentatie met veel codevoorbeelden en tutorials.

5.2. RapidMiner

RapidMiner is een datawetenschappelijk platform dat verschillende algoritmen voor machine learning biedt via GUI en Java API. Het heeft een hele grote community, veel beschikbare tutorials en een uitgebreide documentatie.

5.3. Weka

Weka is een verzameling algoritmen voor machine learning die rechtstreeks op de dataset kunnen worden toegepast, via de meegeleverde GUI of via de meegeleverde API. Net als bij RapidMiner is een community erg groot, met verschillende tutorials voor Weka en machine learning zelf.

5.4. Encog Machine Learning Framework

Encong is een Java-raamwerk voor machine learning dat veel algoritmen voor machine learning ondersteunt. Het is ontwikkeld door Jeff Heaton van Heaton Research. De officiële website biedt documentatie en veel voorbeelden.

5.5. Diepe Java-bibliotheek (DJL)

Deep Java Library is een open-sourcebibliotheek ontwikkeld door AWS Labs. Het biedt een intuïtieve, framework-onafhankelijke Java API voor het trainen en testen van leermodellen. Documentatie en voorbeelden zijn beschikbaar op GitHub.

6. Genetische algoritmen

6.1. Jenetics

Jenetics is een geavanceerd genetisch algoritme geschreven in Java. Het biedt een duidelijke scheiding van de concepten van genetische algoritmen. De officiële website biedt documentatie en een gebruikershandleiding voor nieuwe gebruikers.

6.2. Horlogemaker Framework

Watchmaker Framework is een raamwerk voor het implementeren van genetische algoritmen in Java. De officiële website biedt documentatie, voorbeelden en aanvullende informatie over het framework zelf.

6.3. HvJ 23

HvJ 23 is een op Java gebaseerd onderzoeksraamwerk met sterke algoritmische ondersteuning voor genetische algoritmen. ECJ is ontwikkeld aan het ECLab Evolutionary Computation Laboratory van de George Mason University. De officiële website biedt uitgebreide documentatie en tutorials.

6.4. Java Genetic Algorithms Package (JGAP)

JGAP is een genetische programmeercomponent die wordt geleverd als een Java-framework. De officiële website biedt documentatie en tutorials.

6.5. Eva

Eva is een eenvoudig Java OOP-framework voor evolutionair algoritmen.

7. Automatische programmering

7.1. Spring Roo

Spring Roo is een lichtgewicht ontwikkelaarstool van Spring. Het gebruikt AspectJ-mixins om zorgen te scheiden tijdens rondreisonderhoud.

7.2. Acceleo

Acceleo is een open source codegenerator voor Eclipse die code genereert van EMF-modellen die zijn gedefinieerd vanuit elk metamodel (UML, SysML, enz.).

8. Uitdagingen

Omdat AI een erg interessant en populair onderwerp is, zijn er online veel uitdagingen en competities. Dit is een lijst met enkele interessante wedstrijden waar je je vaardigheden kunt trainen en testen:

  • Kaggle
  • Angry Birds AI-competitie
  • AI-spellen
  • Battlecode
  • Vindinum

9. Conclusie

In dit artikel hebben we verschillende Java AI-frameworks gepresenteerd die in het dagelijkse werk kunnen worden gebruikt.

We zagen ook dat AI een zeer breed veld is met veel frameworks en services - die allemaal uw applicaties beter en innovatiever kunnen maken.