Online Java-compilers

1. Inleiding

Een online compiler is een tool waarmee we de broncode kunnen compileren en online kunnen uitvoeren. Dit is een geweldige optie, vooral voor nieuwe Java-studenten, docenten of interviewers. Bovendien is het supergemakkelijk om de code te delen of samen te werken in privé- of groepssessies.

Daarnaast, we hoeven geen JDK of IDE te installeren.

In dit artikel bespreken we de beste online Java-compilers die er zijn.

2. JDoodle

JDoodle is een gemakkelijke en snelle manier om broncode te compileren en uit te voeren in vele programmeertalen, waaronder Java. Sterker nog, JDoodle biedt een terminal om met MySql en MongoDB te werken, peer-programmeertools, een API om code op afstand uit te voeren en een insluitingsfunctie voor een blog of website.

De gebruikersinterface heeft een gebruiksvriendelijke editor en invoervelden, waaronder:

  • Command line argumenten
  • Interactieve modus
  • JDK-versies 8 tot 10 zijn beschikbaar
  • Externe bibliotheken rechtstreeks vanuit de Maven-repository koppelen. Het enige dat we nodig hebben, is de groep, artefact-id's en de versie van de bibliotheek specificeren.

Bovendien kunnen we het bronbestand openen, opslaan en downloaden.

Bovendien toont de tool de compilatie en uitvoering samen met de CPU-tijd in seconden. Het geheugengebruik wordt weergegeven in kilobytes.

Belangrijk om op te merken dat JDoodle slechts één bestand toestaat. Zo het is niet de beste keuze voor projecten met meerdere pakketten of voor het leren van programmeerconcepten zoals inkapseling en overerving.

3. Codiva

Deze online compiler staat absoluut bovenaan vanwege zijn unieke eigenschappen. Om in Codiva te kunnen werken, moeten we een nieuw project starten.

Het ontwerp is vergelijkbaar met gewone IDE-interfaces. We hebben een projectstructuur aan de linkerkant en de bronbestandeditor aan de rechterkant. Standaard is de werkmap src> hallo> com> voorbeeld. We kunnen eenvoudig nieuwe Java-bestanden toevoegen door op de + teken naast de bestandsnaam.

Het bronbestand wordt onmiddellijk toegevoegd aan de werkboom:

Laten we om te beginnen klikken op het Rennen knop rechtsboven. Het compileert de code terwijl we beginnen met typen. Verder Codiva toont alle fouten tijdens de compilatie en geeft het resultaat van het programma weer als we klaar zijn met typen.

Bovendien, het biedt syntaxisaccentuering en automatisch aanvullen om tijd te besparen.

Last but not least kunnen we het Java-project insluiten in elke blog of website. Eerst moeten we op de Delen knop en maak het project openbaar. Daarna geeft Codiva twee opties om te delen:

  • Een openbare URL
  • HTML-code om te kopiëren en in onze website te plakken

Een nadeel is dat deze tool geen compilerinstellingen ondersteunt en alleen werkt voor Java, C, C ++ - talen.

4. Browxy

Browxy werkt relatief snel in vergelijking met andere online compilers. De beschikbare talen zijn C, C ++, C #, Java, Python en PHP.

We kunnen het bronbestand eenvoudig op internet delen. De GetUrl knop genereert een URL naar het bestand waarmee we het bestand kunnen delen. Nog meer, ingelogde gebruikers kunnen hun code openbaar publiceren.

Na het raken van de Publiceren knop, verschijnt het project in de Gepubliceerde code sectie:

Het heeft aparte weergaven voor console-, applet- en logboekuitgangen.

Een ander voordeel zijn minimale beperkingen voor de actieve code. We kunnen externe URL-aanroepen doen om enkele API's te testen.

5. Rextester

Aanvankelijk was Rextester ontworpen als een tester voor reguliere expressies. Later groeide het uit tot een online IDE die een overgrote meerderheid van programmeertalen ondersteunt.

Het ondersteunt verschillende editor- en lay-outweergaven:

Het is ook de moeite waard om de functie voor live samenwerking te vermelden. Na op de juiste knop te hebben gedrukt, genereert Rextester een deelbare URL.

Iedereen die de URL heeft, kan coderen in een permanente livesessie. We kunnen de veranderingen die anderen aanbrengen zien en ook die van onszelf kunnen maken.

6. OnlineGDB

OnlineGDB is een compiler en debugger voor vele codeertalen, waaronder Java. Code-opmaak is ook beschikbaar om het coderen comfortabeler te maken.

Nog meer, we kunnen breekpunten toevoegen door simpelweg op de rijen te klikken die we willen observeren. Na het indrukken van de Foutopsporing knop, start de foutopsporingsmodus. Het zal stap voor stap de eerder ingestelde breekpunten passeren.

De gebruiker kan de waarden van lokale variabelen of de call-stack in de juiste vensters bekijken:

7. Compilejava

Compilejava is een gemakkelijke online tool om Java-code uit te voeren. Het heeft veel thema's, waaronder de middernacht, die wordt weergegeven in de schermafbeelding. Java-beginners, studenten, kunnen het voor educatieve doeleinden gebruiken.

Het draait altijd op de nieuwste versie van Java. We kunnen codefragmenten importeren uit de Gist door de URL op te geven:

8. Paiza.io

Deze online compiler heeft een vriendelijke en gebruiksvriendelijke interface. Net als andere geavanceerde compilers heeft Paiza alle functies zoals:

  • ondersteuning van meerdere bestanden
  • snel automatisch aanvullen
  • het koppelen en delen van de code in GitHub of Gist
  • openbaar of privé delen via het netwerk
  • samenwerking met de gebruikersgroep
  • taakplanning

Het ondersteunt de meeste van de beste programmeertalen, waaronder C, C ++, C #, JVM-talen en Python.

9. Interview op afstand

RemoteInterview is gericht en ontworpen om het online interviewproces in de meeste gangbare programmeertalen te ondersteunen. Het biedt live pair-programmering, codefragmenten delen, videogesprekken voeren, het interview opnemen en opslaan.

De interviewer kan iedereen uitnodigen voor een livesessie door de uitnodigingslink te delen:

10. Ideone

Ideone compileert en voert code uit in meer dan 60 programmeertalen. Het maakt het delen van code mogelijk als:

  • openbaar - beschikbaar voor iedereen
  • geheim - alleen beschikbaar voor degenen met wie we de URL delen
  • privé - alleen beschikbaar voor de eigenaar

Ideone staat een tijdslimiet en beperkingen voor geheugengebruik toe voor de programma's die we indienen:

  • 10 seconden compilatietijd
  • 5 seconden uitvoeringstijd (voor niet-ingelogde gebruikers) en 15 seconden voor ingelogde gebruikers
  • 256 MB voor het geheugengebruik

Eindelijk, onder de monsters sectie, kunnen we de laatste runs en uitgevoerde codefragmenten vinden. We kunnen ze zelf vorkten en uitproberen.

11. Repl.it

Repl.it heeft een interactieve programmeeromgeving die vele talen ondersteunt. We kunnen ook een eenvoudig webproject maken, inclusief HTML- en JS-bestanden, om elementaire webvaardigheden te oefenen. Het is erg populair bij docenten, interviewers, universiteiten en hogescholen.

Allereerst moeten we ons aanmelden op het platform. Het is vermeldenswaard dat deze vereiste niet bestaat in een van de eerder genoemde compilers:

Een belangrijk kenmerk is een ingebouwd versiebeheer waarmee u het huidige werk kunt opslaan, later met de sessie kunt werken of de wijzigingen met elke versie kunt vergelijken.

Bovendien, het heeft een multifunctionele terminalemulator, biedt met de rijke API en tools voor het delen / samenwerken van codes, ondersteuning voor bibliotheken van derden.

12. Samenvatting

In deze gids hebben we een korte samenvatting gegeven van de vele beschikbare online Java-compilers.

Sommigen van hen bieden unieke functies zoals compileren tijdens het typen, coderingstips, automatisch aanvullen, ingebouwde foutopsporing of code-opmaak.

Ondanks dat, moderne online compilers zijn nog steeds beperkt in hun mogelijkheden in vergelijking met hun desktopversies.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found